Nyheter

William Nilsson är årets RallyX Nordic-mästare och tog SM-guld i Strängnäs
17-årige skåningen William Nilsson har tagit sitt livs första SM-guld i rallycrossens näst högsta klass Supercar Lites. Han fick även kliva högst upp på pallen i tävlingen.
? Det här känns ju fantastiskt bra såklart. Det har varit mitt mål så länge. Men allt har inte sjunkit in än, säger Nilsson.


Foto Tony Welam

Han har ännu inget körkort ? trots det kan William Nilsson titulera sig som mästare i RallyX Nordic. Inför den femte och sista deltävlingen i Strängnäs låg Nilsson på andraplats i mästerskapet, fyra poäng efter ledaren Simon Olofsson. Han segrade i grundomgången och inför finalen hade han en ynka poäng upp till mästerskapstiteln. Det gjorde att mästerskapet avgjordes i finalen, där den av Nilsson och Olofsson som korsade mållinjen först skulle bli årets segrare i både RallyX Nordic och svenska mästerskapet. Efter Nilssons seger i tävlingen var därmed guldet hans.
? Det här känns ju fantastiskt bra såklart. Det har varit mitt mål så länge. Men allt har inte sjunkit in än, känslorna inte kommit helt och jag har svårt att greppa allt. Inför tävlingen ledde Simon, men jag slog honom verkligen på ett rent och ärligt sätt. Säsongen har inte varit någon dans på rosor, men jag har fortsatt kämpa. Så att ta hem det trots allt känns riktigt, riktigt bra. Idag kunde jag visa att jag har nerver av stål, säger Nilsson

RallyX Nordic är ett mästerskap för Supercar Lites som körs i både Sverige och Norge. Det är både en egen serie samt svenska mästerskapet i rallycross. Under året har Nilsson slutat på pallen i alla deltävlingar utom en. Den här tävlingen knep han säsongens andra seger.
? Att vinna känns såklart jättekul. Det blev en regntävling, och det gillar ju jag. Dagen har varit rolig från start till mål, med bra stämning i depån och runt banan. En jättekul dag helt enkelt. Nilsson tävlar för det Värmlandsbaserade teamet JC Raceteknik, som även knep guldet i Supercar med 21-årige Thomas Bryntesson.
? En dubbelvinst för teamet är riktigt grymt, vi är bäst helt enkelt och har bevisat det nu. Hela teamet gör ett riktigt bra jobb. Många tror att motorsport är en individuell sport, men det är en teamsport där alla parter måste funka. Så tack till mitt team, alla sponsorer, min familj, vännerna där hemma och alla andra som stöttat mig. Utan alla er hade jag inte stått här idag.


Foto Tony Welam

För Nilsson blir årets sista rallycrosstävling 10-12 november, när RX2 International Series når Kapstaden.

Andrea Ivares Berglind Bilder hittar ni här. De är för fritt förfogande enbart om respektive fotograf anges. Bilderna i själva pressreleasen är tagna av Tony Welam.
RallyX Nordic
1. William Nilsson 126 p
2. Simon Olofsson 122 p
3. Henrik Krogstad 96 p
4. Vasily Gryazin 86 p
5. Sondre Evjen 78 p
6. Viktor Johansson 75 p
7. Anders Michalak 52 p
8. Thomas Holmen 51 p
9. Santosh Berggren 50 p
10. Jonathan Walfridsson 44 p

Resultat Strängnäs
1. William NIlsson
2. Vasiliy Gryazin
3. Sondre Evjen
4. Simon Olofsson
5. Jessica Bäckman
6. Henrik Krogstad
7. Thomas Holmen
8. Santosh Berggren
9. Andreas Bäckman
10. Viktor Johansson
11. Anders Michalak
12. Hampus Rådström
13. Stein Frederic Akre
14. Jonathan Walfridsson
15. Oscar Ortfeldt
16. Sandra Hultgren