Nyheter

Peugeot 208 WRX-förarna siktar på nya framgångar i Riga!
Deltävling #10 - Riga, Lettland

Sébastien Loeb och Timmy Hansen, som kom etta respektive trea i Lettland förra året, siktar på att nå nya toppresultat nu när den tionde VM-deltävlingen FIA World Rallycross Championship går av stapeln i Riga den 16-17 september.

Det är andra gången som mästerskapet genomförs i Lettland och för att finjustera inställningarna inför tävlingarna var Team Peugeot Hansen på ett privat test här i början på juli. Endast Timmy Hansen var på plats för att jobba med utvecklingen av 2017 års specifikation av Peugeot 208 WRX, eftersom Sébastien Loeb var upptagen med Silk Way Rally.

Peugeot Lettland har lagt ett program späckat med aktiviteter på Riga-arenan, som framröstades som det bästa arrangemanget under 2016. En mängd gäster är inbjudna att uppleva racen och heja på Team Peugeot Hansen som stärkte sin andraplats i teamställningen i Lohéac förra deltävlingen.

KOMMENTARER

Kenneth Hansen (Teamchef)
"Vi har väldigt fina minnen från vårt besök i Riga 2016 och vi ser fram emot att bygga vidare på känslan från vår starka helg i Lohéac. Vi känner att vi närmar oss en större framgång och efter testet vi gjorde i Riga tidigare i somras, tror jag vi är kapabla till en ny glädjehelg. Jag hoppas vi lyckas med att hamna överst på podiet den här gången."

Sébastien Loeb (förare Peugeot 208 WRX #9)
"Jag är rejält uppladdad, som vanligt. Det var i Riga som jag tog min första rallycrosseger så jag har goda minnen därifrån. Jag har gott självförtroende inför årets tävling och jag tror våra bilar kommer att vara konkurrenskraftiga. Banan är fördelaktig för vår del. Det gick bra i Riga förra året och jag hoppas på en repris."

Timmy Hansen (förare Peugeot 208 WRX #21)
"Riga påminner mycket om Lohéac särskilt gruspartiet, som har bra grepp. Våra inställningar kommer nog inte att skilja sig mycket från dem vi hade i Frankrike så det känns bra. Jag hoppas vi kan slåss mot VW igen. Själva banan, som ligger i en park nära centrum, har en bra rytm. Den har en trevlig blandning av snabba svängar och mera tekniska partier. Det är en bra bana för oss och jag ser fram emot att tävla där igen"

Kevin Hansen (förare Peugeot 208 WRX #71)
"Det här är en bana jag gillar. Jag tävlade här förra året och jag har också gjort tester här, både 2016 och i år. Man kan jämföra lite med Monaco eftersom den banan också har vall på båda sidor och varje misstag man gör kan bli dyrbart. Banans form är också tekniskt utmanande. Riga är en trevlig stad och vi blir fint mottagna. Förra året, när jag tävlade i EM, hade jag bra race men fick lite otur eftersom jag blev påkörd tidigt under tävlingen. Den här gången hoppas jag på att komma till final och kunna fäktas lite med sportens bästa förare."

Susann Hansen