Nyheter

Team Peugeot Hansen på väg till Frankrike och klassisk rallycrossmark
Sébastien Loeb, Timmy Hansen och Kevin Hansen håller Team Peugeot Hansens fana högt när FIA World Rallycross Championship reser till ett välfyllt stadium i Lohéac, Frankrike, för den nionde deltävlingen 2-3 september.

Med sex pallplaceringar sedan starten av 2017 år världsmästerskap reser nu Team Peugeot Hansen till den franska rallycrosstävlingen med näst bästa poängställningen i Team-VM. Utmaningen som väntar Sébastien Loeb och Timmy Hansen på den här banan, en bana de båda uppskattar och som tidigare varit lyckosam, är att försöka kamma hem mer poäng. Timmy Hansen tog en säker seger i Lohéac 2015 och Sébastien Loeb blev trea på sin hemmabana förra året.

Inför den klassiska franska deltävlingen har man varit på test och teamet har haft möjlighet att finjustera Peugeot 208 WRX inför förutsättningarna i Lohéac. Bland annat är banans grusdel mycket kompakt och det gör att hela banan känns som asfalt.

Nu i veckan inför tävlingen tar förarna i Team Peugeot Hansen också tillfället i akt att besöka PSA?s fabrik i det närliggande Rennes-La Janais. Den här anläggningen jobbar för närvarande för högtryck för att möta den stora efterfrågan på 5008, företagets splitternya, sjusitsiga SUV.

KOMMENTARER

Kenneth Hansen (Teamchef)
"Det är härligt att vara tillbaka i Lohéac. Det är dessutom hemmaplan för Peugeot. Vi har varit framgångsrika här tidigare och vi har siktet på ännu en lyckosam helg den här säsongen. Vi känner oss trygga och hoppas på att ta oss till pallplats. Vi får se hur det utvecklas?"

Sébastien Loeb (förare Peugeot 208 WRX #9)
"Det är alltid kul att tävla i Lohéac och atmosfären är superb. Eftersom det är den franska deltävlingen kommer vi också att ha en massa supporters som sätter press på oss och vill se goda resultat. Det är en intressant bana där det är lätt att köra om. Förra säsongen hade en del fina race här. Det är bra att kunna köra på utan att nödvändigtvis behöva vänta in sitt jokervarv. Jag hamnade på podiet förra året och det skulle verkligen inte vara fel om jag tog mig överst på pallen den här gången."

Timmy Hansen (förare Peugeot 208 WRX #21)
"Jag har fantastiska minnen från Lohéac då jag vann VM-tävlingen här 2015. Att segra inför Peugeots hemmapublik fick mig att flyga på moln en stund. Att titta ut över publiken från podiet, det var ett hav av folk. Vilken kick! Jag kan knappt vänta på att få komma dit igen. Det är den största tävlingen under rallycrossäsongen och vid sidan av Höljes är den otvivelaktigt en av höjdpunkterna på Team Peugeot Hansen-året."

Kevin Hansen (förare Peugeot 208 WRX #71)
"Jag är fylld av förväntan inför att få tävla i Lohéac som en del av Peugeots fabriksteam i VM! Det är alltid en stor publik och jag var snabb här förra året. Jag tror att ännu ett framgångsrikt race är fullt möjligt. Det ska bli roligt!"

Susann Hansen