Nyheter

Lärorik tävling för William Nilsson i Kanada - trots missad finalplats
Det blev ingen fullpoängare för William Nilsson, Tomelilla, under hans debuttävling utanför Europa.

- Jag vill alltid till final så självklart är jag besviken, det var en tuff tävling. Men samtidigt tar jag med mig många nyttiga erfarenheter härifrån, säger den 17-årige rallycrossföraren.

Marginalerna var inte på William Nilssons sida i kanadensiska Trois Rivières. Under femte deltävlingen av RX2 International Series (Supercar Lites inofficiella VM) fick Tomelillapågen nöja sig med en åttondeplats.

- Tävlingen började jäkligt bra. Jag var riktigt snabb och tog andra och tredje tid på de fria träningarna. Men sen började det gå motigt. Det var en svår tävling med mycket trafik och väldigt många påkörningar. Sen hade jag otur med startspåren och fick starta från yttern. Mycket har gått emot mig helt enkelt, säger Nilsson.
Samtidigt poängterar han att varje tävling innehåller något positivt - likaså denna.
- Jag har gjort bra starter hela helgen och lyckats köra stabilt genom heaten trots att det smällt runt mig, och det är jag jävligt nöjd med.

Skåningen kom på sjundeplats i grundomgången och tog sig därmed vidare till semifinal där han startade från andra led. Men i första kurvan skedde en raceincident. Två andra förare krockade ihop, vilket resulterade i att en av dem körde in i Nilsson.
- Där gick min styrning sönder, redan i första böj. Då är det inte mycket kvar för mig att göra.
Han fortsätter:
- Jag är ledsen och besviken, för självklart vill man vara i final. Men det är dumt att gräma ner sig i det. För samtidigt måste jag tänka att med tanke på förutsättningarna, vad kunde jag gjort bättre? Inte så mycket. Alla kan ha en dålig tävling utan medvind och trots allt har vi har haft svinkul här i Kanada.

Helgens event blev William Nilssons första tävling i Supercar Lites på en annan kontinent.
- Grand Prix de Trois Rivières skilde sig väldigt mycket jämfört med banorna vi har hemma i Europa. Dels upplägget med betong, som var istället för asfalt på vissa ställen. Sen var det fler hopp och grus ända ner i botten, alltså utan någon asfalt som grund under. Det var speciellt och blev en bra erfarenhet för mig.

Näst på tur i tävlingskalendern är den sjätte deltävlingen i RX2 International Series som körs i Frankrike 2-3 september.
- Det är bara att blicka framåt direkt, och under nästa tävling vill jag vara snabbast. Även om jag inte kört där tidigare och det är fransmannen Cyril Raymonds hemmabana. Det är så jag känner just nu i alla fall, säger Nilsson med ett skratt.
Resultat Kanada
1. Cyril Raymond (FRA) 
2. Guillaume De Ridder (BEL)
3. Tanner Whitten (USA)
4. Vasiliy Gryazin (LVA)
5. Simon Olofsson (SWE)
6. Dan Rooke (GBR)
7. Sondre Evjen (NOR)
8. William Nilsson (SWE)  
9. Andreas Bäckman (SWE)
10. Jessica Bäckman (SWE) 
11. Sandra Hultgren (SWE)
12. Cole Keatts (USA)
13. Glenn Haug (NOR)  
14. Thomas Holmen (NOR) 
15. Guerlain Chicherit (FRA) 
16. Simon Wågø Syversen (NOR)
17. Anders Michalak (SWE)

RX2 International Series
1. Cyril Raymond (FRA) 138 p 
2. Dan Rooke (GBR) 124 p 
3. Guillaume De Ridder (BEL) 89 p 
4. Tanner Whitten (USA) 83 p 
5. William Nilsson (SWE) 75 p 
6. Simon Olofsson (SWE) 72 p 
7. Glenn Haug (NOR) 63 p 
8. Sondre Evjen (NOR) 59 p 
9. Vasiliy Gryazin (LVA) 51 p 
10. Andreas Bäckman (SWE) 49 p
Andrea Ivares Berglind