Nyheter

Dennis Rådström siktar högt i Finland
Till helgen inleds den andra halvan av säsongen i Junior-VM i Rally, JWRC i Finland. Efter tre körda tävlingar ligger Torsbys Dennis Rådström med kartläsaren Johan Johansson, Valdemarsvik, på en fjärdeplats i mästerskapet och leder rookie-cupen. Och Dennis ser framemot avslutningen av säsongen.

- Målsättningen med andra halvan är att köra på i samma stil som innan och inte ta några onödiga risker. Det är tre otroligt utmanande tävlingar kvar, så det gäller att vara på topp. Speciellt här i Finland där medelhastigheterna på sträckorna är upp mot 135km/h, och små misstag har stora konsekvenser, säger Dennis.

Kartläsaren Johan Johansson, tävlandes för SMK Valdemarsvik, håller med Dennis.

- Jag är väldigt nöjd med vad vi presterat hittills denna säsongen. Vi har haft inställningen att ta detta som ett läroår och utvecklas tillsammans. Att vi sen kan konkurrera om pallplatser trodde vi inte var möjligt. Nu ska vi fortsätta på den inslagna vägen, säger Johan.


Foto: LWPHOTO.DE

Teamet kommer närmast från en andraplats i Polens VM-rally för en dryg månad sedan, men de körde för två veckor sedan en tävling i Finland som uppvärmning inför en av de tuffaste VM-tävlingarna i kalendern. Efter en bra tid på första sträckan i Autoglym Rally tvingades Dennis och Johan bryta på grund av en avåkning. Trots detta tog de med sig värdefull erfarenhet inför helgens VM-tävling.

- Utmaningen här i Finland blir den otroligt höga farten, och hantera den över alla lyft och vägförflyttningar. Här gäller de att placera bilen på rätt sätt så du landar på rätt ställe på vägen, Fortsätter Dennis.

Efter två femteplatser och en pallplats sist i Polen har teamet höga ambitioner med den Finska tävlingen, även om man har en ödmjuk inställning till uppgiften.

- Målet med tävlingen är att ha riktigt kul och njuta av dessa anrika vägarna och hela folkfesten kring rallyt. Vi vill samtidigt göra ett bra jobb och ta oss i mål för att samla erfarenhet och försvara ledningen i rookie-cupen. Finland är nog det land som man behöver mest erfarenhet av för att vara riktigt snabbt i, men får vi ett bra tempo får vi se hur långt de tar oss, säger Dennis.

- Motståndet är tufft som vanligt, men såklart fick man lite vittring på fler pallplatser efter framgången i Polen. Så jag törs nog säga att vi siktar på pallen, avslutar Johan.

Det Finska VM-Rallyt startar imorgon torsdag med en pulbiksträcka och avgörs över totalt 25 sträckor. Tävlingen utgår från staden Jyväskylä och Dennis och Johan tävlar i Junior-VM, Junior-WRC, där alla deltagare tävlar i likadana Ford Fiesta Ecoboost R2T från M-Sport i Polen.