Nyheter

Pallplats för skånepågen William Nilsson under rallycrossen i Höljes
Supercar Lites-föraren William Nilsson tog under helgen sin allra första pallplats i RX2 International Series.

- Jag är helnöjd och en tredjeplats känns jäkligt skönt. Dessutom var jag bästa svensk i RX2, säger 17-åringen.

Skånske William Nilsson fick fira på pallen i de värmländska skogarna. Det var med rekordmånga 45 100 i publiken, och hela 22 startande i klassen, som han kammade hem tredjeplatsen i RX2 International Series.
- Jag är helnöjd och en tredjeplats känns jäkligt skönt. Dessutom var jag bästa svensk i RX2. Det har varit ett rekordstort startfält och helt klart den tuffaste grundomgången i min motorsportkarriär, säger Nilsson.

Han fortsätter:
- Men trots pallplatsen är jag inte den allra gladaste i Höljes, för jag vill ha mer och vet att jag kan få mer. Farten fanns i finalen för att nå segern, men tyvärr räckte det inte hela vägen.

Nilsson presterade under helgen flera topptider och låg efter grundomgången på en femteplats. I semifinalen slutade han på en andraplats och även finalen började stabilt. Nilsson var trea iväg i starten och valde jokern direkt. Han jagade ikapp förarna i täten och såg ut att kunna gå mot segern.
- Cyril Raymond gled av banan i förstakurvan, från asfalten och ner i sanden. Då drogs det upp massa grus på banan och det blev som en strand. Jag var inte alls bredd på det och gjorde ett litet misstag som kostade tid. Nilsson ligger efter tävlingen på åttonde plats i mästerskapet. Den femte deltävlingen körs 5-6 augusti i Kanada.

- Jag tror att Kanada kan bli tufft. Det är en helt ny bana för mig, och jag vet att flera av de andra förarna kört där innan. Men jag kommer ta med mig hungern jag hade här dit och kämpa om en till pallplats.

Andrea Ivares Berglind