Nyheter

Dennis Rådström redo för årets snabbaste rally
Nu till helgen avgörs den tredje deltävlingen i årets Junior-VM i rally, JWRC i Polen. Torbysonen Dennis Rådström med kartläsaren Johan Johansson från Valdemarsvik finns på plats och är redo för årets snabbaste rally i VM, som dessutom är lite av en hemmatävling för teamet.

- Teamets huvudsponsor Orlen Oil, som också är huvudsponsor för tävlingen, kommer från Polen. Så det känns lite som att tävla på hemmaplan, säger Dennis.

Dennis och Johan gör i år sin första säsong i Rally-VM och har hittills kört tills sig två femteplatser på Korsika och Sardinien och leder den interna rookie-cupen. Båda tävlingarna har vunnits av Nil Solans från Spanien. Och sist i Italien tog de många steg i rätt riktning och tog sin första sträckseger.

Nu kommer de från mästerskapets långsammaste tävling på Sardinien, till den snabbaste i Polen, där det kan gå fullt i flera kilometer utan ett enda gassläpp.
- Största utmaningen blir att åka fort men ändå vårda bilen, det går så otroligt fort och karaktären här nere utmanar bilarna fruktansvärt med sina hopp och lyft, fortsätter Dennis.

- Den stora utmaningen blir absolut farten, och att leverera noterna i rätt tid så att Dennis vågar köra på, säger Johan.

Med två bra placeringar i bagaget hoppas teamet på ännu ett bra resultat och nyttiga erfarenheter inför framtiden.

- Målsättningen är att ha riktigt kul, och det kommer blir många skratt denna tävling med tanke på den karaktären vägarna har. Och vi ska självklart försöka hålla upp farten från senaste tävlingen, samt behålla ledningen i rookie-cupen. Så får vi se hur långt de tar oss, det är många av motståndarna som redan åkt flera gånger här, säger Dennis.

- Det viktiga blir att ta sig genom alla sträckor och skaffa erfarenhet, även om vi absolut vill ha med oss ett bra resultat så är vi ödmjuka inför uppgiften, avslutar Johan.

Tävlingen i Polen avgörs över fyra dagar, och alla deltagare i JWRC tävlar i identiska Ford Fiesta Ecoboost R2T.

Följ Dennis och Johan i helgen via facebook: facebook.com/radstrommotorsport