Nyheter

Mats Jonsson var allra snabbast på den första och inledande specialsträckan av KAK Midnattsolsrallyt
Mats Jonsson var allra snabbast på den första och inledande specialsträckan av KAK Midnattsolsrallyt 2017.

? Det här är bara början, säger Mats Jonsson.

På onsdagskvällen startade KAK Midnattsolsrallyt efter en högtidlig invigning på Stora Torget i Vimmerby. Själva tävlingen inleddes med en publikvänlig stadssträcka i Hultfred som nästan uteslutande gick på grus, men med några hundra meters inslag av asfalt. Många körde riktigt fort, och hemmaföraren Kjell Fransson körde riktigt fort med sin Renault Alpine. Franssons tid stod sig ända till Mats Jonsson, som sista startande, körde sträckan. Han var hårsmånen snabbare, 0,7 sekunder, med sin fyrhjulsdrivna Mazda 323.

- Sträckan var utmanande och Fransson gasade på bra. Men det är bara början, nu följer tre tuffa dagar och mycket kan hända, säger Mats Jonsson.

- Publiksträckan i Hultsfred blev en formidabel succé, både till antalet åskådare och som sträcka. Tre kilometer i full fart längs Hulingens vackra strand är en perfekt inledning på rallyt. Tack alla som gjort det möjligt, säger Lars Jonsson, KAK Midnattssolsrallyt.

I morgon, torsdag 29 juni, fortsätter KAK Midnattssolsrallyt i sydlig riktning med lunchuppehåll i Oskarshamn. Fredagen sträckor går i västlig riktning med lunchuppehåll i Eksjö, en passerkontroll i Kisa och en avslutande staddsträcka i Vimmerby. Rallyt avslutas på lördag, den 1 juli, med fyra sträckor i nordlig riktning.

Preliminärt resultat Historic
1 Mats Jonsson, Forshaga MC, Mazda 323. 2.48,0
2 Kjell Fransson, Vimmerby MS, Renault Alpine. 2.48,7
3 Daniel Wall, Volvo 240, MSK Kvarnvingarna. 2,51.3