Nyheter

Peugeot 208 WRX styr mot Hell i Norge
Team Peugeot Hansen ligger tvåa i 2017 FIA World Rallycross Championship for Teams, när årets mästerskap nu når halvvägs vid den sjätte deltävlingen som körs i Norge 10-11 juni.

Efter den senaste deltävlingen i Lydden Hill, England, har Team Peugeot Hansen varit upptagna med tester i Lavaré, Frankrike, där utvecklingsprogrammet för 2017 års specifikation för Peugeot 208 WRX har fortsatt. Teamet tog tillfället i akt att prova en rad nya inställningar inför den kommande drabbningen i Norge.

Team Peugeot Hansen har haft några minnesvärda uppvisningar i Hell, inte minst när man - som det första i mästerskapets historia - 2015 tog både första- och andraplacering i ett och samma team med Timmy Hansen och Davy Jeanney!

I Hell har spotters en extra svår uppgift. Inte bara det att det bergiga landskapet hindrar dem från att se bilarna runt hela banan, jokervarvet börjar precis efter startrakan, vilket kan göra det lite trixigt att klura ut den bästa taktiken i racet.

KOMMENTARER

Kenneth Hansen (Teamchef)
"Hell är vad jag kallar en riktig rallycrossbana och en tävling vi alltid ser fram emot. Banan är ganska krokig och kuperad. Vi har gjort rätt bra ifrån oss där tidigare, så jag hoppas att vi kan få till det även i år. Det är inte lika viktigt med motoreffekt, som det var i Lydden Hill i England, och vi har förberett med några nya idéer för inställningarna på bilarna. Förhoppningsvis kan vi vara lika stora utmanare till segern som vi var i Hockenheim och Mettet."

Sébastien Loeb (förare Peugeot 208 WRX #9)
"Rent tekniskt är banan ganska utmanande. Jokervarvet kan också vara rätt halt och trångt om det är flera förare som väljer att ta den samtidigt. Det faktum att jokern kommer så snart efter startrakan kan ha stor påverkan på tävlingsstrategin."

Timmy Hansen (förare Peugeot 208 WRX #21)
"Teamets ingenjörer har jobbat hårt för att fortsätta utveckla våra Peugeot 208 WRX. Det är extremt hård konkurrens i årets mästerskap, men för närvarande är vi bara ett steg ifrån ledningen för Team. Vi borde vara starkare nu tack vare testerna efter Lydden Hill. Och Hell är en bana jag gillar. Jag har alltid haft goda resultat i Norge och 2015 vann jag till och med. Det är en ganska svår bana men jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka dit."

Kevin Hansen (förare Peugeot 208 WRX #71)
"Den här helgen kommer att bli speciell för mig eftersom jag tar min studentexamen på torsdagen före racet! Det blir tight rent logistisk. Så fort jag har klarat av examen så tar min familj och jag ett eget inhyrt flyg upp till Trondheim sent på torsdagkväll. Detta innebär också att jag från och med nu kommer vara förare på heltid och inte en studerande som kör tävling. Jag tror Hell passar min bil och jag kommer att göra allt för att få ett bra resultat."

Susann Hansen