Nyheter

Damberg redo för nästa deltävling i Svenska Rallycupen
Rallyföraren Daniel Damberg från Motala ska tillsammans med sin kartläsare Björn Söderberg på lördag köra Heda Gästabudstrofén, det är den andra deltävlingen i Svenska Rallycupen. Start och mål är förlagt till Vrena utanför Nyköping. Nu är det dags för revansch efter förra tävlingens blygsamma resultat.

- Vi har funderat ganska mycket efter Karlstad, jag tyckte att det gick bra körmässigt, men tiderna sa något helt annat. Vi hittade lite fel i bakvagnen som vi nu har justerat, så det känns som vi hittat förklaringen till de dåliga tiderna, säger Daniel Damberg.

Heda Gästabudstrofén har sex specialsträckor som tillsammans mäter 5,5 mil. Starten är redan klockan 10 på lördag och målgången beräknas till klockan 16. Vägarna förväntas vara relativt snabba men med många krokiga partier. SMK Nyköping är dock kända för att alltid bjuda på riktigt bra vägar och proffsiga arrangemang.

- Startfältet är riktigt bra, otroligt snabba förare som är med så det här blir en utmaning. Det gäller att hitta sitt eget tempo som räcker långt. Jag har svårt att tänka taktiskt utan vill alltid vinna varje sträcka. Jag måste försöka att tänka på att serien är lång med många deltävlingar och inte förivra mig om vi ligger lite efter de snabbaste, avslutar Daniel Damberg.