Nyheter

Dennis Rådström tillbaka i Rally-SM
I helgen är femman i Junior-VM i rally, Torsbys Dennis Rådström med kartläsare Johan Johansson, tillbaka i Rally-SM när South Swedish Rally körs i Karlskrona. Detta ett år efter att Dennis gjorde SM-debut i samma tävling.

- Det är ett speciellt rally. Det var min första SM tävling någonsin, som vi åkte förra året. Det var stort då, och det är stort nu. Karlskrona är en fantastisk stad att starta i med rampen på torget och mycket folk i skogen, säger Dennis.

Dennis och Johan satsar i år på Junior-VM i rally där de ligger på en femteplats i mästerskapet och leder den interna rookie-cupen, och starten i Karlskrona är en bra uppladdning inför nästa VM-tävling på Sardinien om två veckor.

- Det är härligt att va tillbaka i SM och skaffa mer erfarenhet. Detta är en bra uppladdning inför Sardiniens VM-rally om några veckor, fortsätter Dennis.

- Jag skulle säga att motståndet i SM och VM likvärdigt, det är otroligt tufft. Helgens tävling kommer bli helt öppen, och vi ser fram emot att ta fighten. Alla i SM jobbar hårt med sin utveckling. Så det ska bli kul att se vem som jobbat hårdast. Även om det är två veckor kvar innan duon startar i Sardinien, så inledes förberedelserna redan nu.

- När vi börjar reken på torsdag går vi in i vår bubbla och startar med uppladdningen som om det vore en VM-tävling. För att vi ska få ut så mycket som möjligt av tävlingen, och komma väl förberedda till Sardinien, säger Dennis.

Dennis och Johan ser fram emot en tuff tävling, där många kommer lägga sig i kampen om en framskjuten placering.

- Alla i klassen är tuffa konkurrenter och segerkandidater., Vi har inte lyckats möta någon av konkurrenterna i någon tävling i vår. Så det ska bli kul och se hur vi står oss mot varandra, avslutar Dennis.