Nyheter

Pallplats för Brink i STCC-debuten
Idag gick startskottet för årets STCC-säsong på Brink Motorsports hemmabana Ring Knutstorp, en bana som både Micke Ohlsson och Tobias Brink känner väldigt väl. Med familjär men blöt asfalt under hjulen kvalade både Micke och Tobias sig till bra startplatser inför lördagens tre race. Tobias träffade timingen bra och fick med sig som bäst en 2a plats i Q2 medan Micke hade lite oflyt med trafik och blötare banan när han satte sina bästa varv. Därmed tog det stopp i Q2 på en åttonde plats.

Helgens utropstecken var Tobias pallplats i andra racet. Ett halvår med noggranna förberedelser från väldigt många inblandade har gett resultat och lyckan i hela teamet gick nästa att ta på.

För Mickes del var det hårt slit racen igenom och tyvärr gav en stötdämpare vika i andra racet som tog bort poängmöjligheter. I tredje racet krigade han sig upp till en sjätteplats precis bakom Tobias som hade startat fyra.
- Vi har den tyngsta bilen i startfältet så på en så här knixig bana ska vi egentligen inte va med och kriga i täten. Att kunna prestera så här bra så här tidigt på säsongen på denna bana kunde vi inte drömma om i förväg, är Tobias kommentar efter race 2.

Tobias ligger nu fyra i mästerskapet och Micke åtta.

I skrivande stund springer både Micke och Tobias ett välgörenhetslopp i Kalmar, Wings for Life, iklädda racingoveraller. Efter detta väntar ett par dagars intensivt vilande innan det blir full fart inför nästa deltävling på Alastaro Ring i Finland den 20 maj.