Nyheter

Peugeot 208 WRX antar utmaningen på Hockenheim stadium
Efter Team Peugeot Hansens andraplats i Montalegre, Portugal för två veckor sedan, ser nu Sébastien Loeb och Timmy Hansen fram emot att få underhålla de 75000 åskådarna som väntas till tyska Hockenheim stadium 5-7 maj. Det är dags för deltävling 3 i FIA World Rallycross Championship!

Det allt populärare rallycross-VM delar helgens arrangemang i Hockenheim med Tysklands publikdragande DTM-serie. Tävlingens vanliga schema har anpassats till detta och därför startar kvalheaten på fredag och finalen körs på söndagsförmiddag.

Väl medvetna om att det inte finns någon tid att spilla med tanke på konkurrensen i årets mästerskap, åkte Team Peugeot Hansen till Höljes direkt efter att firat pallplaceringen i Montalegre, och fortsatte utvecklingsarbetet på Peugeot 208 WRX 2017.

KOMMENTARER

Kenneth Hansen (Teamchef)
"Hockenheim påminner om banan i Barcelona eftersom man även där anpassar en del av Formula 1-banan för rallycross. I år har de tyska arrangörerna modifierat jokerbanan, som faktiskt var snabbare än resten av banan förra året. Det här är en arena våra förare gillar och vi åker dit med ambitionen att spela ännu en roll bland de främsta."

Sébastien Loeb (Peugeot 208 WRX #9)
"Det är alltid kul att tävla på en del av en F1-bana inför en så stor publik. Det är bra underlag men jokerdelen gjorde ingen nytta förra året. Det var ett problem för man kunde inte använda den vare sig för att köra igen ett försprång eller köra förbi någon. Banan har också en extremt snäv hårnål som stör rytmen.

Timmy Hansen (Peugeot 208 WRX #21)
"Jag har många goda minnen från Hockenheim. Det var där jag fick min första seger när jag körde formelbil i Formula BMW. Förra året var det som genom ett mirakel att jag kunde delta i fjärde kvalet - min bil tog ju eld i Q3."

Kevin Hansen (Peugeot 208 WRX #71)
"Mitt resultat i Hockenheim förr året var en stor besvikelse för mig. Jag var den förste som fick gå ut till uppvärmningen och jag blev ett offer för omständigheterna med såphalt underlag. Det förstörde resten av min helg. Det är en utmanande bana och den här gången vill jag göra en stark prestation."