Nyheter

Dennis Rådström femma i VM-debuten på Korisika
Det var dubbel premiär i helgen för rallyföraren Dennis Rådström från Torsby med kartläsare Johan Johansson, Valdemarsvik. Första gången i Rally-VM, WRC, och första tävlingen på asfalt, när de körde den första deltävlingen i Junior-VM på den Franska ön Korsika. Och det slutade med en femteplats totalt i JWRC-klassen. Vann gjorde Spanjoren Nil Solans.

- Detta är helt fantastiskt! Allt har gått helt enligt plan och vi har undvikit punkteringar och misstag och tagit oss till mål, säger Dennis precis efter målgång.


Foto: @World

Dennis och Johan hade en ödmjuk inställning inför tävlingen och siktade på att ta sig i mål och få med sig många nyttiga erfarenheter. Och det blev en problemfri resa för duon som successivt ökade farten och minskade gapet till förarna i toppen.

- Vi hade som målsättning att ta oss i mål och skaffa erfarenhet. Att vi slutar så bra som femma är en bonus. Vi har ökat tempot genom tävlingen och visat att vi har tempo för att hänga med.

- Jag är så himla stolt över Johan som inte har gjort ett enda misstag under helgen. Och jag är stolt över hela teamet som stöttat mig. Hårt arbete lönar sig, fortsätter Dennis.

Nu väntar nästan två månaders uppehåll från VM-äventyret innan nästa tävling avgörs på den Italienska ön Sardinien i början av juni. Men Dennis och Johan kommer inte ligga på latsidan, utan kommer förutom fysisk träning förbereda sig med att köra SM-tävlingen South Swedish Rally i Karlskrona i Maj.

- Nu ska vi hem och jobba på noterna. Vi hade ett nytt notsystem till denna tävlingen som vi inte riktigt hunnit anpassa oss till. När vi gjort det och jag kan lita på noterna kommer vi kunna köra snabbare. Sen blir det mycket fysisk träning, för det är extremt krävande med så långa dagar som det är i VM. Och förhoppningsvis blir det även en hel del bilkörning också, avslutar en nöjd Dennis.

Nästa deltävling i Junior VM i rally, JWRC, körs den 8-11 juni på Sardinien i Italien. Följ Dennis och Johan i deras VM-resa via facebook.com/radstrommotorsport

Resultat JWRC Tour de Corse:
1. Nil Solans (ESP)
2. Nicolas Ciamin (FRA) +43.5
3. Therry Folb (FRA) +4.01.9
4. Julius Tannert (GER) +9.54.1
5. Dennis Rådström (SWE) +14.41.5