Nyheter

Peter mot full RallyX Nordic-säsong
- Jan Marklund ställer bil till förfogande som gör satsningen möjlig. Peter Hedström ångar vidare efter kraschen i Barcelona. Det blir inte bara tre bilar i Rally X Nordic-premiären från Hedströms Motorsport. Peter hakar på och tack vare Marklunds Motorsport, som ställer bil till förfogande, så utökar Hedströms Motorsport till fyra bilar i SM.

Sviterna efter Peters närkontakt med den Spanska betongmuren blev inte så stora som det först såg ut, trots den hårda kraschen.
- Jag hade nacksmärtor och ischias-smärtor i benen, men nacksmärtan är helt borta och benet på bättringsvägen, rapporterar Peter Hedström.

Även bilen är på bättringsvägen. Där blev skadorna begränsade till motorutrymmet och ses nu över av ?plåtdoktorerna? hos Ingvar Gunnarsson Motorsport.

Men kraschen i Barcelona gav också Peter nya förutsättningar för EM.
- Guld-chanserna är väl borta nu, men jag kommer fortsätta i EM, jag har haft min skittävling, menar Peter.

Han kör vidare med full fart, chansen på medalj i EM finns där ännu och många lopp är kvar.

Peters två norrmän i teamet, Joachim och Alexander Hvaal, tog plats i EM helt enligt planen. Hedström är mycket nöjd med deras inledning och berömmer brödraparet från Larvik.
- Alex var precis så snabb som jag trodde innan och Joachim presterade riktigt bra varvtider, det bådar gott inför fortsättningen.

Tack vare Jan Marklund hos Marklunds Motorsport, som förra året var mannen bakom det svenska VW-teamet, kan nu Peter kasta sig in i hetluften i SM och RallyX Nordic. Bilen som Marklund ställer till förfogande, är en likadan VW Polo Supercar som Peter rattar i EM, den som i Rally X Nordic rattas av Christer Dalmans.
- Jag är mycket tacksam att vi kan ha det här goda samarbetet med Marklund, säger Peter Hedström. Denna fjärde bil hos Hedströms Motorsport kommer drivas helt separat med egen mekanikerstab.
- Det är ett måste, vi klarar inte att hålla igång ytterligare en bil med våra ordinarie grabbar, konstaterar Peter Hedström

Redan om två veckor, den 22 april, rullar RallyX Nordic med SM igång på norska Grenland Motorsportsenter utanför Skien. Peter Hedström, Christer Dalmans och båda bröderna Hvaal finns då på startlinjen från Hedströms Motorsport.

Anders Ekström