Nyheter

Hässleholms Rolf Grybb favorit vid SMK Hörbys asfaltpremiär
I fjorårets upplaga av SMK Hörbys populära RS-tävling Express-Specialen var det stenhårt ända in på mållinjen. Till slut kunde Svedalas Mats Lundahl vinna men med bara en tiondelsekunds marginal till Eslövs "Asfaltkung" Mats Andersson.

Nu på söndag är det dags igen för Express-Specialen och på startlinjen finns återigen Lundahl och Andersson för att göra upp om segern i premiären för RS-DM/Asfaltcup. Nu är de dock inte ensamma om målsättningen utan får sällskap av ytterligare sextio rallyåkare från Stenungsund i norr till Trelleborg i söder. Främste utmanare lär 2016-års DM och Asfaltcup-vinnare Rolf Grybb från Hässleholm bli om man får tro tävlingsledare Mia Nilsson.


Hässleholms Rolf Grybb vann både RS-DM och Asfaltcup i fjor och är storfavorit till att upprepa samma sak 2017.

- I fjor fick inte Grybb till det och blev bara sexa men efter detta var det oftast hans orange Opel som var i topp, lär bjuda tufft motstånd på söndag, tror Mia.

- Vi får inte heller glömma bort SMK Hörbys egna förare Joachim Kristiansson, Tommy Andersson och Robin Svensson som nu förhoppningsvis fått ordning på sin trilskandes Peugeot ?


Joachim Kristiansson, SMK Hörby är en av få som är snabb både på grus och som nu på söndag med asfalt i hemmatävlingen, Express-Specialen.
Andra Hörbyhopp är Jonas Hansson i B-förarnas Standard-klass som i fjor var rena rama segermaskinen och vann C-Förarcupen med bred marginal. I samma bilklass men för A-förarna är det Erik Andersson som får ses som största hoppet om hemmavinst.

I B-Förare Trimmat var i fjor Tommy Nilsson från Ystad men tävlande för SMK Hörby, ständigt med och kämpade om klassegrarna med sin för året nylackerade och nu blå Honda. Med ytterligare ett års erfarenhet blir han svårslagen och kan med sina många år från kartingen även vara med och fajtas om totalsegern.

Intressant start gör en annan hemmaförare Michael Nyström som gör comeback efter några år i rallycrossen. Michael har köpt en Opel Kadett och med denna blir han ett utropstecken på söndag.

Debut som rallyförare gör topptippade Mats Anderssons dotter Frida som i helgen får låna farfar Östens snabba Opel för att med denna ta första steget mot att kanske en dag avlösa "Kungen" och då som ny "Asfaltdrottning".

Express-Specialen bjuder på fem specialprov varav tre körs i Hörby, ett i Linderöd och så prov nummer tre ute i Röslöv vid Häglinge.

- Fina prov, lagom knixiga och som verkligen sätter förare och kartläsare på prov, hoppas Mia. För publiken är det lätt att ta sig till specialprov ett och fyra som körs på Industriområdet inne i Hörby.

- Riktigt bra och sevärda prov, hit rekommenderar jag att publiken tar sig för en fartfylld upplevelse, säger Mia. Tävlingen har första start klockan 10.30 och detta från Parktorget i Hörby där även den centrala serviceplatsen är belägen.

Tommy Svensson