Nyheter

En ny Peugeot 208 WRX offentliggörs i Barcelona
I helgen är det premiär för årets FIA World Rallycross Championship som körs i Barcelona, Spanien, 1-2 april. Sébastien Loeb och Timmy Hansen ska avtäcka den nya, 2017-konfigurerade Peugeot 208 WRX som kan bravera med en ny kostym och en aggressiv look. Samtidigt är Kevin Hansen laddad för att inleda sitt fälttåg på sportens toppnivå med sin "2016-plus"-anpassade 208.

2017 års Peugeot 208 WRX har utvecklats på flera områden jämfört med sin föregångare. Varje aspekt på bilen har gåtts igenom, men huvuddelen av ändringarna har skett under motorhuven, med bland annat en helgjuten oljesump. 208 WRX har nu nått sin högsta tillåtna vidd, med reviderad kaross som införlivar flera aerodynamiska element. Särskild uppmärksamhet har man förstås också gett åt fjädring och stötdämpare.

2017 års säsong som närmar sig i rask takt kommer garanterat att bli spännande med hård konkurrens, där Audi och Volkswagen ställer upp med fabriksuppbackning och följer därmed Peugeot och Ford som båda redan är knutna till mästerskapet. Sébastien Loeb och Timmy Hansen har uppdraget att samla poäng för Team Peugeot Hansen vid var och en av de 12 tävlingarna i årets kalender. Tre kontinenter inkluderas i mästerskapet, som avslutas i Sydafrika i mitten av november.

Vid sidan av detta dreamteam kommer den regerande europamästaren Kevin Hansen att tävla i hela World Campionship för första gången. Efter att ha erövrat FIA?s titel "Rookie of the Year" 2016, är denne 18-åring taggad på att fortsätta sin lärotid i toppstriderna med sin "2016-plus"-version av 208.

Se den utvecklade och nystylade Peugeot 208 WRX in action i vår film producerad av Red Bull på www.redbullcontentpool.com

HÖRT I DEPÅN

Kenneth Hansen (Teamchef)
"Vi har jobbat oförtrutet hela vintern för att säkerställa att 2017 års utförande av Peugeot 208 WRX är den bästa hittills. Vi har lyckan att ha tre av mästerskapets bästa förare i vårt team, och så länge vi kan garantera dem bilar som ger rätta självkänslan, vet vi att de är kapabla till extraordinära prestationer. Hursomhelst är det omöjligt att förutsäga ordningen i mästerskapet så här innan första tävlingen ägt rum. Våra konkurrenter har givetvis inte heller stått sysslolösa i vinter. Kalibern på årets tävlingar ser ut att bli större än någonsin, med fyra officiella tillverkare representerade. Vår taktik är att ta oss an en racinghelg åt gången, med det ultimata målet att slåss för båda titlarna. Vi har varit konkurrenskraftiga i Barcelona tidigare och banan är omtyckt av våra förare, så jag ser fram emot att se hur allt utvecklar sig!"

Sébastien Loeb (Peugeot 208 WRX #9)
"Barcelona är en perfekt plats att starta säsongen på. Förhoppningsvis är vädret bättre än förra året i Montealegre i Portugal, då jag hade min debut som rallycrossförare ? jag välkomnades av ett hänsynslöst störtregn! Jag gillar Barcelona eftersom jag har många minnesvärda race där i olika bilar, tex Red Bulls F1-bil och Peugeot 908 sportbil. Jag längtar efter att komma tillbaka och känna på hur vår nya Peugeot 208 WRX sköter sig i kampen med konkurrenterna. Teamet har gjort en enorm insats under vintern, och testerna i Lydden Hill nyligen gör att jag känner att bilen tagit ett stort steg framåt på praktiskt taget varje område, från motor och chassi till växellåda och dämpare. I grund och botten är bilen mer konkurrenskraftig som helhet och den borde vara mer följsam och snabbare på banor med dåligt grepp. Det kommer att bli en spännande helg i Barcelona eftersom vi kommer att få vår första jämförelse med rivalerna, som alla har flyttat ett snäpp uppåt under vinteruppehållet."

Timmy Hansen (Peugeot 208 WRX #21, Team Peugeot Hansen)
"Vi har haft en tillfredsställande rad av tester med 2017 års version av Peugeot 208 WRX och vi har löst en del problem som ibland höll oss tillbaka förra året. Vi kan verkligen utnyttja den här bilens fulla kapacitet och den ger utrymme för en bestämd och tuff körstil. Jag kan knappt vänta på att få ställa upp på startlinjen i Barcelona, särskilt som den nya 208:an har en ny, häftig design och en mängd aerodynamiska tillbehör som ger den ett mer aggressivt utseende! Banan i Barcelona borde passa oss bra. Förra året hade jag pole position i semifinalen och slutade som tvåa i finalen. Jag ser fram emot att starta säsongen där."

Kevin Hansen (Peugeot 208 WRX #71)
"2016-års specifikation av Peugeot 208 WRX, som jag kommer att köra den här säsongen, är en anpassning av bilen jag körde förra året. Det känns fantastiskt att få kicka igång säsongen i Barcelona, bakom ratten på en bil jag verkligen känner mig hemma i. 208:an var med i fighten redan för ett halvår sedan i Spanien, och den har genomgått betydande utvecklingssteg sedan dess. Personligen har Barcelona en speciell plats i mitt hjärta eftersom det var där jag tog titeln som den yngste Europamästaren någonsin. Jag har tränat hårt med min bror Timmy under hela vintern, både i körteknik och fysisk träning. Jag känner mig mer förberedd än någonsin inför min första kompletta säsong på VM-nivå."

Susann Hansen