Nyheter

Mattias Adielsson gör debut i Slovakiska Mästerskapen i rally
På fredag gör Mattias Adielsson och Andreas Johansson debut i det Slovakiska Mästerskapet i rally. Tillsammans med teamet TRT Rally Sport och deras Ford Fiesta R5 ska de köra Rally Roznava.

- Vi bygger för framtiden och behöver lära oss så mycket som möjligt. Den här tävlingen är perfekt för att träna på att åka asfaltsrally. Vägarna är mycket utmanade och tuffa i Slovakien, säger Mattias Adielsson.

Mattias och Andreas har varit och kört ett test med teamet och känt på den bil de ska köra. Rally Roznava mäter 9,5 mil specialsträckor. Tävlingen startar på fredag med en publiksträcka inne i Roznava, under lördagen körs sedan de avslutande sju sträckorna.

- Det är riktigt häftigt att köra en sådan här bil på asfalt, det känns som att det går att köra hur fort som helst. Vi hade ett riktigt bra test och det känns som teamet är riktigt seriösa i sin satsning. Det kan hända att vi kör hela Slovakiska Mästerskapet, jag tror att det kan vara rätt väg för våra framtida planer, avslutar Mattias Adielsson.

Rally Roznava:
8 st Specialsträckor som tillsammans mäter 9,5 mil
Fredag:
1 st Specialsträckor, första start 18,00
Lördag:
7 st Specialsträckor, första start 08,00 målgång 14,30
Följ tävlingen på www.ewrc-results.com/final.php?e=38653&t=L-Racing-Rally-Roznava-2017

Urban Andersson