Nyheter

30 mil special väntar i Svenska RallyCupen 2017!
Knappt två månader till premiären av Svenska RallyCupen 2017 - en säsong om sju deltävlingar står på agendan och första stoppet sker i Karlstad i mitten på maj - avslutning först i slutet av oktober i Skänninge.

Nya arrangörsklubben Carlstad RallyClub väntas inom de närmsta dagarna släppa inbjudan och öppna anmälan till premiären, Rally Biltema i soliga Karlstad!

Säsongen är lång och flitens lampa lyser inte bara i de tävlandes garage, även de arrangerande klubbarna har arbetat för högtryck under vintern. En snabb koll med tävlingsledarna runt om i landet indikerar om en säsong med 30-talet sträckor på lika många mil att tävla på!

- Vi kommer åka många nya delar på bra byväg, vi har alltså lyckats med att förbättra väg kvalitén från förra året och inget går likadant som då. Den kortaste sträckan är 5km och den längsta 14km, säger Hampus Juteryd i SMK Nyköping.
Nyköpingsklubben arrangerar årets andra rally och kör i år en månad tidigare än vanligt - nu första helgen i juni!

Lagom till semestertiden besöks Katrineholm där populära Slottssprinten väntar.
- Tävlingen får samma upplägg men med ett extraevent på fredagskvällen som blir sevärt och där alla intäkter går till Cancerfonden. Givetvis "after rally" med grillfest i Slottsparken och kanske lite rockkonsert som bonus efter avslutad tävling, hälsar Crister Nystrand från arrangerande Katrineholms MK.

- Riktigt fina och klassiska smålandsvägar väntar i Badhotelletrallyt, det säger Magnus Friman i arrangörsstaben för tävlingen och det finns fler ess i rockärmen hos arrangören för att skapa rallyfest i Tranås - sammarrangmenaget med Gränna MK ger nytt blod till cupen då de gör debut i Svenska RallyCupen. Med nya klubbar och nya vägar får de tävlande nytt vägmaterial att köra på jämfört med tidigare säsonger!
Det var orden från två av årets arrangörer - men även övriga arrangörer jobbar för högtryck inför sina arrangemang - allt för att skapa den Svenska rallysuccén med stora startfält och vältrimmade arrangemang!

Samtidigt har arrangörsstaben bakom cupen signerat de sista sponsorerna för att se till att det vid årets slut finns ett fint prisbord att ta del av för de tävlande!

Tävlingskalender 2017:
» 13/05-17: Rally Biltema. Carlstad Rallyclub.
» 03/06-17: Heda Gästabudstrofén. SMK Nyköping.
» 08/07-17: Slottssprinten. Katrineholms MK.
» 05/08-17: Kullingtrofen. Kullings MS.
» 26/08-17: Gruvrundan. Åtvidabergs MK.
» 23/09-17: Badhotelletrallyt. Team Skogsåkarna, Gränna MK.
» 28/10-17: Elektrikerna / Marknadsnatta. Västra Östergötlands MK.