Nyheter

1300 Rallycup inför LBC-ruschen Lima
Dags för vinterns sista deltävling i 1300 Rallycup. Arton ekipage är anmälda till Lima MS klassiska och mycket populära LBC-rush. Sjutton mil skall avverkas där drygt nio mil är fartsträckor av den typen som vi rallyförare drömmer att få köra på. Gnistrande vit snö med rejäla snövallar som både kan hjälpa och stjälpa. Redan drygt två kilometer fråntävlingsstarten vid Ungärde skola börjar allvaret med nära fjorton kilometer långa SS1.

Därefter en tjugo minuters service för att därefter ta sig an två sträckor på sammanlagt trettiotvå kilometer. Efter ytterligare två tjugominuters serviceuppehåll och två sträckor om fyrtiofyra kilometer är det bara sju kilometers transport till slutmålet dit första bil når vid femtontiden.

Gamle rallyfotografen, rallyföraren och codrivern Michael Lindberg kommer själv att vara på plats för att agera åskådare samt kolla att hans LINDBERG-dekaler sitter på plats på alla sukkorna han betalt startavgiften för.

Startordningen är i vanlig ordning enligt aktuell tabellställning och med nykomlingarna startande sist.

I Sukkacupen ligger fokus på att ha roligt för rimliga pengar. Men när hjälmen är på och starten går så vet vi ju alla hur det blir.
Favoritskapet får nog bäras av segrarna i senaste tävlingen Gestrikekannan i Järbo där paret Robert Andersson/Carl-Gustaf Karlsson tog en mycket imponerande seger med sin nyinköpta Mk1a.
Men vi är säkra på att juniorledarna Marcus Morén/Robin Hallman inte viker ner sig frivilligt.
Fler aspiranter finns. Så varför inte vänta till lördag kväll och kolla resultaten. Det ska ju köras om det först. Det ser alla cupdeltagare väldigt mycket fram emot.

Vi vill även framföra ett tack till Lima MS som alltid generöst låter oss få vara med och för deras fantastiska tävling.

Cuptabellen ser ut enligt följande: www.1300rallycup.se/cupen/cuptabell