Nyheter

30-års jubileumande 1300RallyCup monterar ljusboxarna och åker till Järbo
Järbo MK bjuder in till en mörkertävling med första start kl 17.00 på lördag eftermiddag, JTB Transportservice AB är lördagens tävlingssponsor. Dem pysslar med taxi-verksamhet men även en del kvicka budkörningar och även om vi saknar Johan på startlinjen så är vi enormt glada att han är med oss på detta vis.

16 bilar kommer till start, totalt 122km ska avverkas varav 79km ss som är fördelat på 3 sträckor. Ola Strömberg och årspremiärande Brittmarie Ålund i kartläsarstolen går ut först i och med cupledning efter två segrar på två deltävlingar och kommer att vara ett jagat ekipage. Närmast efter startar Marcus Morén/Andreas Peters från Kolsva MS, och hade inte Marcus fastnat i en snövall i senaste tävlingen i Bergslags hade kanske startordningen varit den motsatta. En som inte riktigt hade flytet i den förra deltävlingen är Mattias Lagström/ Rickard Forsell och kommer nu riktigt taggade för att blanda sig in i toppstriden. Robin Norling / Mattias Sundström och Christian Granfors / Rickard Andersson är även dom namn som mycket möjligt kan kriga sig in på pallen när vi summerar kvällen. Rykten säger även att Rickards bror Robert Andersson köpt Fräsens gamla sukka, ger upp Opel-åkandet och kommer med i listan bland dom efteranmälda.

I 1300RallyCup är det cuptabellen som avgör startordningen och då Simon Pettersson/Millan Kilman har varit utomlands och laddat krafterna och således gör sitt första framträdande i år så samlar dem ihop fältet som sista bil.

Väderprognosen säger både minusgrader och snöfall i veckan och det ser väldigt lovande ut.

Alla anmälda cupteam hittar ni på www.raceconsulting.com/rally/anmalan/listor och cuptabellen ser ut enligt följande www.1300rallycup.se/cupen/cuptabell