Nyheter

Peugeot 208 WRX redo för action!
Team Peugeot Hansen är tillbaka för att kämpa i årets FIA World Rallycross Championship och kommer att delta i ännu en utmanande säsong, som inleds i Barcelona,Spanien den 1-2 april. Sébastien Loeb och Timmy Hansen har 2017 års förar- och teammästerskapstitlar i sikte, medan unge Kevin Hansen kommer att fortsätta sin lärotid, men nu på världsmästerskapsnivå.

Det fransk-svenska vinnarteamet från 2015 är mitt uppe i förberedelserna för sin fjärde tävlingssäsong i den allt snabbare växande serien FIA World Rallycross Championship.

Teamet bygger vidare på framgångarna från 2016 då man säkrade andraplaceringen i teammästerskapet. Team Peugeot Hansen kommer även i år att köra två Peugeot 208 WRX:er med Sébastien Loeb och Timmy Hansen.

Sébastien Loeb och Timmy Hansen kommer att köra 2017 års utförande av Peugeot 208 WRX.

Förutom de två bilarna, som kommer att jaga poäng i Team-VM, kommer Team Peugeot Hansen att köra en tredje bil åt den 18-årige Kevin Hansen, förra årets Europamästare och FIA?s Rookie of the Year 2016. Han kommer att delta i samtliga tävlingar i en Peugeot 208 WRX i 2016 års utförande med ambitionen att skaffa mer erfarenhet inom disciplinens toppklass.

KOMMENTARER

Bruno Famin, Director, Peugeot Sport
"Vi vann teamtiteln 2015 och var på andra plats 2016. Nu är målet är att ta ytterligare ett steg och sikta på både team- och förarguldet. Vi räknar med att kunna nå detta med två stridslystna förare, då Sébastien Loeb, som kommer att köra tillsammans med Timmy Hansen, nu har en komplett säsong med sig i bagaget. Med det sagt, är vi också medvetna om att nivån inom World Rallycross Championship blir allt högre. Det är kul att se att Audi och Volkswagen går i fotspåren på Ford och Peugeot, genom att backa upp med starka team. Det kommer att bli hög kvalitet på årets säsong. Vi fortsätter vårt samarbete med Hansen Motorsport som Team Peugeot Hansen. Peugeot Sport ansvarar för bilarnas utveckling medan Hansen Motorsport kör dem i mästerskapet. Vi har satsat på förstärkningar i det tekniska arbetslaget även om vår inställning är att fortsätta vara förnuftiga och kostnadseffektiva. Även om vårt fabriksprogram fortfarande kommer att fokusera på cross-countryrally, är vi övertygade om att rallycross har en ljus framtid med fortsatt stort medialt intresse."

Kenneth Hansen, Teamchef
"2017 års World Rallycross Championship kommer att bli en stor utmaning, med fyra fabriksstödda team. Nivån kommer uppenbarligen att vara högre än någonsin, så vi kommer inte att kunna luta oss tillbaka en sekund om vi vill komma först. Team Peugot Hansens mål har alltid varit att göra absolut bästa möjliga i varje race för att kunna avsluta överst på podiet. Alla ingredienser är på plats för att uppnå det och om alla ansträngningar vi satte in förra säsongen kommer att betala sig, så tror vi att detta är möjligt. Huvudmålet kommer att vara att tillhandahålla en Peugeot 208 WRX åt våra förare, som de kan känna sig trygga i så de kan utföra sin magi. Om vi lyckas med det kan vi att vara i täten om kampen om båda titlarna."

Sébastien Loeb (förare, Peugeot 208 WRX #9)
"Jag lärde mig väldigt mycket under min första rallycrossäsong 2016. Självklart sätter jag siktet högre den kommande säsongen och jag hoppas att 2017 års utförande av Peugeot 208 WRX gör det möjligt för oss att slåss om segern. Med tanke på det tuffare motstånd som möter oss så kommer det inte allt bli lätt, men jag är fast besluten att fylla på mitt CV med framgång i här disciplinen."

Timmy Hansen (förare, Peugeot 208 WRX #21)
"Jag kan knappt vänta på att säsongen ska starta! Ingenjörerna har gjort ett bra jobb under vintern och Peugeot 208 WRX har tagit ett stort steg framåt. Jag ser verkligen fram emot att få köra den. Mitt mål är att när vi kommit igång på allvar finna en fin rytm och anpassa bilen till min körstil. Enligt min uppfattning är det just det som behövs om du vill slåss om segern. Vi har några nya team som ingår i mästerskapet i år och det gläder mig att det är fyra som har fabriksuppbackning. Jag hoppas det blir många fina race 2017 och att vi ofta kommer att synas överst på pallen!"

Kevin Hansen (förare, Peugeot 208 WRX #71)
"Jag är så lycklig över att äntligen få vara en fullfjädrad rallycrossförare i världsmästerskapet! Det har varit en lång vinter för att komma hit - sedan mitt europamästerskapsguld 2016. Det känns underbart att få bli en del av Team Peugeot Hansen inför den stundande VM-säsongen. Personligen 2017, skulle jag vilja hitta känslan jag hade förra året med Peugeot 208 WRX och bygga vidare på den. Jag kommer att göra mitt bästa och försöka få en plats i eliten i den här sporten. Jag känner mig exalterad och kan knappt vänta att få starta i Barcelona."

Susann Hansen