Nyheter

KAK Midnattssolsrallyt 2017: Större och bättre
Årets upplaga av KAK Midnattssolsrallyt blir större än tidigare och intresset från internationella tävlande är stort.

Förra året förnyades KAK Midnattssolsrallyt bland annat genom att flytta till Vimmerby, ha en kompaktare tävlingsbana och satsa mer på folkfest kring arrangemanget. Det slog väl ut och i år kommer konceptet att finslipas.

- Det var ett riktigt lyckat arrangemang, både som tävling och som folkfest, säger Lars Jonsson, projektledare för KAK Midnattssolsrallyt.

- Tävlande och publik kommer både att känna igen sig och bli glatt överraskade av förbättringarna.


Kenneth Bäcklund segrade i KAK Midnattssolsrallyt 2016. I år utsökas startfältet och tävlingen får bland annat ett antal nya sträckor.

Bland annat kommer tävlingen att delvis att köras på nya sträckor och antalet startande att utökas.

- Vi fick säga nej till många intresserade och därför har vi beslutat att utöka antalet startande till 200.

Från och med idag finns Rallyinfo tillgänglig på Midnattssolsrallyts hemsida och tack vare ett ökat internationellt intresse finns informationen nu på dubbelt så många språk som tidigare.

- Redan nu har vi fått seriösa förfrågningar från stora delar av Europa och även från Afrika och Sydamerika. Lägg till det alla duktiga nordiska förare och årets tävling kommer att bli den mest spännande hittills.

Robert Gustavsson

Rallyhistorik

KAK Midnattssolsrallyt är Sveriges, och ett av norra Europas, största rally för historiska tävlingsbilar, Appendix K. Midnattssolsrallyt kördes i sin ursprungliga tappning mellan 1950 och 1964. Sedan 2006 körs Midnattssolsrallyt som en historisk tävling med två huvudklasser: Historic - tävlingsbilar i full fart, och Regularity - rallyinspirerade standardbilar som ska hålla en snittfart om 50km/h.

Midnattssolsrallyt 2017 körs den 28/6-1/7 med Vimmerby som centalort och är öppet för bilar byggda 1990 eller tidigare (Historic), samt 1985 eller tidigare (Regularity). Årets tävling har 20 specialsträckor fördelade på tre etapper med tre nattuppehåll. Banans längd är ungefär 800 kilometer, varav cirka 175 kilometer är specialsträckor.

Rallyt följs främst av en stor nationell publik men har också under åren väckt intresse internationellt. Världs-, Europa- och Svenska mästare samt flertalet internationella tävlanden kommer att delta i tävlingen.