Nyheter

SukkaCupen inför Bergslagsrallyt
Äntligen är det dags för Bergslagsrallyt att göra comeback. Tyvärr har man ju tvingats ställa in de senaste åren pga mildväder. Nu ser det ändå ut som om kylan är tillräcklig för att behålla den snö och is som bildats uppe i Bergslagsskogarna. Först ut efter ungdomsåkarna kommer sexton stycken ettriga sukkor. Farten blir nog inte svindlande då vi kör med 4,5 mm dubbutstick på enhetsdäck. Allt för att minska kostnaderna. Fler vinnare blir arrangören och de bakomvarande tävlande då vägbanan slits betydligt mindre.

Först ut går förra helgens segrare Ola Strömberg med sin Urzula. Den här gången lotsad av Tom Törngren från Nässjö. Sedan följer man årets tabell ner t.o.m. Vesa Kujanpää. Därefter seedas de nytillkomna efter fjolårets slutresultat och allra sist kommer dem som inte varit med tidigare.

Totalt 18 mil ska avverkas varav hälften består av fyra stycken specialsträckor där ingen är under milen. Den här gången med möjlighet till 20 min service efter varje SS. Vägarna ser enligt uppgift bra ut. Det är nog bara de höga snövallarna som fattas. För er som vill ha levande info tar med er grejor så ni kan lyssna på (Sukkaradio?) RallyLive via SBF-play. Per och Jonna är ute och Sebbe såklart i studion.

1300 RallyCup. Mycket Rally för Pengarna

Ola Strömberg