Nyheter

Tävlingskalender SSRC 2015 med goda nyheter för Rallysverige
SydSvenska RallyCupen går nu in på sin sjunde säsong och eftersom initiativtagarna till cupen anser att stå still innebär att bli omkörd blir det flera nyheter 2015. Detta för att stärka cupens ställning som en viktig del av svensk rallysport.

2013 hade cupen Rally Småland som tävlingen lite utöver det vanliga med sina 74 km SS, en tävling som gav mycket poäng och som ställde de tävlande inför uppgiften att köra lite mer med insidan för att komma i mål. 2015 kommer Rally Småland tillbaka, även detta år i ett samarrangemang av sju smålandsklubbar där dock Vetlanda RRC, Vimmerby MS och Team Skogsåkarna Tranås drar det absolut tyngsta lasset.

Utöver Rally Småland dyker det upp två andra samarrangemang. På vårkanten, Rally över gränsen med Kristianstads MK och Älmhults MK som partners, en tävlingsdag som omfattar två tävlingar samma dag på båda sidor gränsen mellan Småland och Skåne.

I slutet av säsongen slår sedan Asarums MS och Olofströms MK sina kloka huvuden ihop och arrangerar Rally Blekinge.

Fjolårets samarbete med Svenska Rallycupen fortsätter genom att SRC besöker både Skilling 500 och Rally Småland. I år är det också planerat så att ingen deltävling eller finalerna i de två cuperna skall kollidera utan de förare som vill skall kunna dubblera och slåss om segern utan att behöva välja på slutet

Utöver dessa nämnda tävlingar är det idel klassiker som ses i 2015 års kalender.

Kalender för SydSvenska RallyCupen 2015

28 mars Simrishamnsmixen
25 april Rally över gränsen (två tävlingar samma dag)
30 maj Midsommardansen, Ljungby MK
13 juni Dackefejden, Wäxjö MS
27 juni Skilling 500, Skillingaryds MK (även SRC)
8 aug Snapphanerallyt, Hässleholm MK
29 aug TV-Svängen, SMK Hörby
12 sept Rally Småland (även SRC)
26 sept Rally Blekinge

24 okt Finaltävling

Uppdaterade regler kommer att presenteras senare.

Varmt välkomna till SydSvenska RallyCupen 2015.

Mats Bergman