Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Hedström EM-sexa

- Strulig avslutning på Peters hittills bästa EM-säsong. EM i rallycross är nu över och Peter Hedström kan summera sin EM-säsong från det solvarma norra Italien. Det blev en småstrulig avslutning för Peter, i hans bästa EM-säsong hittills.

Den avslutande EM-deltävlingen på Franciacorta International Circuit, en bit utanför Milano, blev allt annat än Peters tävlingshelg. Målet var inställt på EM-medalj. En trilskande ventil till turbostyrningen och krångel med Skodans setup på den allt för racing-inspirerade Italienska banan, gjorde i stället EM-avslutningen till ett riktigt antiklimax för Peter Hedström.

- En riktig skithelg egentligen, det såg ju riktigt ljust ut tills bilen började krångla, säger Peter Hedström.

I fjärde heatomgången var det allt eller inget som gällde, men tyvärr drog Peter på sig en tjuvstart och därmed två vändor in på alternativspåret.

- Jag tog en chans, men den gick inte hem tyvärr.

Trots motgångarna i finalen kan Hedströms Motorsport summera räkna hem sin bästa EM-säsong hittills resultatmässigt. Peter slutar på sjätte plats, dock med samma slutpoäng som femman Emil Öhman. Hade det inte varit för nollpoängaren i den inledande deltävlingen på engelska Lydden Hill, så hade resultatet sett ännu bättre ut.

- Vi gör vår bästa EM-säsong hittills, men samtidigt vet jag att vi borde varit ännu högre upp, med tanke på Lydden Hill, så det är lite blandade känslor så här efter säsongen, säger Peter.

I VM-sammandraget gick Petter Solberg upp i ointaglig ledning tack vare tredjeplatsen i Italien denna helg. Tävlingen vanns av Timmy Hansen före Richard Göransson

Anders Ekström