Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Mattias Adielsson siktar på andra raka SM-guldet

Till helgen avgörs den sista deltävlingen av årets Rally-SM i Uppsala. Mattias Adielsson från Göteborg har chans att vinna sitt andra raka SM-guld. Nio specialsträckor som tillsammans mäter 8,5 mil bjuder SMK Uppsala på som avslutning av årets Rally-SM.

- Vi siktar på att vinna i Uppsala och klarar vi det vinner vi SM guld. Det är väldigt enkla förutsättningar för oss, vi vill vinna, säger en bestämd Mattias Adielsson.

Rally Uppsala är åter avslutningstävlingen i Rally-SM. Start, mål och HQ är centralt i Uppsala runt Vaksala Torg. Förra årets tävling fick mycket beröm för sina häftiga vägar och en serviceplats mitt i en av Sveriges största städer. Det kommer att bli en tuff start på fredagen då första specialsträckan mäter hela 2 mil och kommer att köras i mörker.

- Det kommer att bli en tuff men viktig sträcka som vi börjar med. Två mil i mörker är aldrig lätt. Det kommer vara svårt att veta i vilket tempo som vi måste lägga oss på, men vi gör nog ett försök direkt med att sätta en bra tid. Jag har fått en hel del erfarenhet av mörkerrally genom åren så mörkret skrämmer mig inte. Det gäller bara att vara noggrann när man gör noterna så man känner i gen sig när man kommer i full tävlingsfart, säger Mattias Adielsson

Tidsplan fredag 3 oktober:
18.00 Första bil startar tävlingen
Under kvällen ska 2 specialsträckor köras
20.40 Första bil till nattuppehåll

Tidsplan lördag 4 oktober:
08.00 Första bil startar etapp 2
Under dagen skall 7 specialsträckor köras
11.30 Första bil till lunchservice på Vaksala Torg
17.10 Första bil över målrampen på Vaksala Torg

Ställning i Rally SM

Otrimmat 2wd
1. Gustav Thorsell - 92 poäng
2. Martin Jansson - 80 poäng
3. Mattias Adielsson - 72 poäng


Urban Andersson +46-70-458 66 75