Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Wäxjö MS invaderar Uppsala

Till helgen arrangerar SMK Uppsala årets sista SM-rally med start och mål i centrala Uppsala. Etapp 1 körs över 2 SS fredag kväll, på lördag förmiddag går SS3 – SS6 som etapp2 och tävlingen avslutas med etapp 3, SS7 – SS10. Totallängd 382 km varav 89 km utgör SS fördelat på 9 specialsträckor (indikerar att en av de ursprungliga SS strukits). SS6 är en 1850 km lång asfaltsträcka.

Wäxjö MS invaderar Uppsala med 8 bilar på startlinjen och Stefan Ahl som co-driver åt Johan Green i Golfen.

Erik Telehagen och Emrik Smedberg åker otrimmat 2WD i JSM med sina Hondor. Emrik har samlat många framskjutna placeringar i sin klass i år och kommer laddad till sin första SM-tävling. Skall bli spännande att se hans attack mot Erik. Erik har visat att han är snabb i Hondan men ”motvinden” har hindrat honom från att nå samma framångar i år som förra året. Hondan är nu ordentligt genomgången och Erik och Nina är laddade för en klasseger efter ett enstaka mellanspel i VOC.

Robin Adolfsson gjorde en stark insats i Linköping med Volvon och får sällskap av Daniel Brorsson i trimmat 2WD i JSM.

Ante Jonasson gör ett av sina sporadiska framträdanden i Mitsubishin. SM-avslutningen i Köping 2012 slutade med klasseger. Kan han göra om den bravaden i år?

Patrik Johansson kommer till Uppsala i NYBE-Volvon. En sjätteplats i Linköping och snabbaste bakhjulsdrivna bil i klassen trimmat 2WD sporrar till att spänna bågen lite till. Oskar Nilsson med Björn Jonasson i Volvo gör en spännande SM-debut. Lite unikt med tre syskon/kusiner – Jonasson - på startlinjen i tre bilar. Kallas det släktderby?

Andreas Sigfridsson gör SM-premiär i sin Renault R2 bil. Säkert nerver med i spelet men Andreas har kapacitet att placera sig i sin Renault. Ännu en spännande SM-debut. Med vänlig hälsning/Kind regards

Anders Wiktorsson