Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Kevin Hansen på tredjeplats i Italien

Unge rallycrosskometen Kevin Hansen blev trea i den nästsista deltävlingen i RX Lites Cup i Franciacorta, Italien [September 28] och avancerade till andraplats totalt i serien som körs som supportklass till FIA World Rallycross Championship. Vann gjorde norske Daniel Holten före Kevin Eriksson.

På den alldeles nya rallycrossbanan i norra Italien var Kevin Hansen snabbast i de två första kvalomgångarna.

- Vi fick en skön start på tävlingshelgen, ler Kevin. Jag fick genast en bra känsla med bilen. Kevin blev tvåa i tredje heatet och tvingades bryta i fjärde omgången efter att ha blivit avkörd av en annan bil. Som tur var hade Kevin redan tagit tillräckligt med poäng för att ha säkrat andraplats i totalsammanställningen efter de fyra kvalomgångarna.
- En förare dök på insidan efter första hoppet och tryckte av mig ut i sandfållan där jag blev stående. Mycket onödigt och irriterande, säger 208 Lites-föraren.

Kevin Hansen startade i pole position i semi-final två. Därifrån gjorde han en felfri körning och kontrollerade racet från start till mål. Det gav honom andra startspår i finalen.
- Jag gjorde en blunder i starten när jag inte släppte kopplingen fort nog, berättar Hansen Jr. Jag kom iväg som trea och valde det lite längre obligatoriska jokerspåret redan på första varvet för att sedan kunna fokusera på att jaga ikapp. Det lyckades sånär som på en dryg sekund som Kevin var bakom vinnaren Daniel Holten.
- Det känns okey att bli trea, trots att farten fanns för seger. Så är det ibland och jag har haft en rolig tävling på en bana som jag gillade. Publiken här var engagerad och nyfiken och det verkade som rallycross passade det italienska temperamentet. Banan var häftig med två coola hopp och snabba asfaltspartier. Längtar till att få komma tillbaka och tävla här igen.

Föraren i Peugeot Red Bull Hansen Junior Team ligger nu tvåa totalt i RX Lites Cupen bakom barndomskamraten Kevin Eriksson. Eriksson som också säkrade titeln i RX Lites i Italien

- Vi trodde väl egentligen inte att vi skulle kunna vara så långt framme i mästerskapet eftersom vi inte kom in i serien förrän i deltävling tre i Finland. Jag fyllde 16 år den 28 maj och då hade redan de första två tävlingarna körts. Jag är glad för Kevins skull och stort grattis till honom! Vi kommer att satsa allt vi har för att försöka behålla andraplatsen när finalloppet körs i Turkiet på Istanbul Park om knappt två veckor. Vi vann RallyX-SM tidigare i September och att få avsluta året med att ta silver i RX Lites vore härligt, säger Kevin.

RX Lites Cup, Italien: Finalresultat
1 Daniel Holten (NOR)
2 Kevin Eriksson (SWE)
3 Kevin Hansen (SWE)
4 Piero Longhi (ITA)
5 Yigit Timur (TUR)
6 Fatih Kara (TUR)

RX Lites Cup Championship after round 5 / 6:
1 Kevin Eriksson 116
2 Kevin Hansen 82
3 Daniel Holten 76
4 Yigit Timur 75
5 Alexander Westlund 71
6 Simon Olofsson 33
Susann Hansen