Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Världspremiär för storbildskärm på Folkracetävling!

Som första Folkracetävling någonsin kommer 10-års jubilerande NGK-Masters att visas på en 40m2 stor TV skärm. Publiken kan glädjas åt att från bästa publikplats kunna se hela tävlingen via en egen TV-produktion på plats under de båda tävlingsdagarna 18-19 oktober.

- ”Folkrace är en tight publikvänlig sport där det är massor av action från start till mål. För att kunna bjuda publiken bästa möjliga show är det med stolthet vi som första arrangör satsar på en storbildsskärm i Folkrace”, berättar Perra Johansson från arrangerande Racecrew.

- ”Tävlingen som för tredje året i rad kommer att visas på webbaserade SBF-Play (sbfplay.solidtango.com) sågs av fantastiska 55.000 tittare förra året. Tittarsuccén gör att vi vågar satsa ytterligare på en förbättrad produktion i år och naturligtvis skall den närvarande publiken få extra valuta för pengarna genom att vi även visar TV-produktionen på plats”, kompletterar Perra.

Tävlingens båda speakers, rutinerade Christian Holmudd och Robin Nilsson, kommer att kommentera TV-bilderna och samtidigt hinna intervjua förare i depån under de båda tävlingsdagarna.

I samarbete med Karlstadsbaserade Ledtech kommer vi att se mycket ny teknik på plats då NGK-Masters fortsätter att ligga i framkant när det gäller publikarrangemang.

Två dagar med olika inriktning

Då tävlingen är omåttligt populär bland deltagare har tävlingen sedan några år utvecklats till en tvådagarstävling där lördagen är vikt för den normala Folkrace-eliten blandat med Motorstjärnor och andra kändisar. Söndagen tillägnas juniorerna där NGK Junior-Masters är den största rena juniortävlingen i landet. På söndagen körs även en Veteranklass för de som varit juniorer för länge sedan…

Trots att knappt 1 vecka återstår av anmälningstiden har redan 475 förare anmält sig till tävlingen och även fast endast 126 förare får plats i lördagens tävling så är det fler än någonsin som vill vara med…

Eliten mot bredden, folkfest, fart, blodigt allvar och glädje

NGK-Masters är ett verkligt ”all star championship”. I en kul säsongsavslutning samlas förare, bredd och elit från många olika motorsportdiscipliner och gör upp om vem som är årets verkliga mästare. En tävling på lek och allvar där förarna med skräckblandad förtjusning försöker vara lagom kaxiga med glimten i ögat. Ingen vill egentligen få spö och bakom kulisserna, i största hemlighet trimmas det friskt. Just blandningen av olika förarkategorier och att breddsporten Folkrace blir i blickfånget är nog det som gör tävlingen så otroligt populär.

Perra Johansson