Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Hedström mot EM-pallen

- Tuff final väntar nästa helg i Italien.

Årets näst sista EM-deltävling är till ända och Peter Hedström plockar in på sina konkurrenter i toppen. Men tävlingen i Tyskland denna helg kunde gått ännu bättre om inte himmelens portar öppnat sig.

Peter Hedström och PG Andersson inledde VM-tävlingen i Tyskland på bästa sätt och visade att teamets Skoda Fabia:s presterar mycket bra i VM-sammanhang.
- Vi satte andra och femte tid direkt på fria träningen, berättar Peter Hedström.

Det såg länge ut att bli dubbelt Hedströms Motorsport in i finalkörningen, där endast 12 av de 41 startande i Tysklands VM-deltävling får plats. Efter tre omgångar låg Peter på sjunde och PG på nionde plats. Tyvärr ville vädergudarna annat i fjärde heatomgången, då ett lokalt regnoväder drog över banan lagom till Peters och PG:s heat. - PG vann heatet och jag var tvåa, men tiderna blev dåliga i halkan, det var här det avgjordes, säger Peter Hedström.

PG ramlade ner till trettonde plats, precis utanför de tolv till final, medan Peter lyckades rädda finalkörning och värdefulla EM-poäng. I ett tuff och dammig semifinal, där sikten stundtals var mycket dålig, rullade Peter i mål som femma. - Tråkigt att inte PG kom till final, det hade han varit väl värd, men han blev vänd i första heatet och redan där rök nog finalen för hans del.

En femteplats i EM och nia bland VM-förarna på tyska Estering ger Peter ett mycket bra utgångsläge inför EM-finalen i Italien. I EM-sammanställningen ligger Peter fortfarande fyra, men har nu endast en poäng upp till trean Pontus Tidemand och fyra till tvåan Henning Solberg. Robin Larsson leder EM-serien, fjorton poäng före Hedström.
- Nu kör jag för silver, Robin Larsson har jag bara chans att slå om något går sönder för honom, men silver är möjligt att nå, avslutar Peter Hedström.

Hedströms Motorsports Rallycross-team rullar nu vidare genom Europa, ned till Italien och Franciacorta International Circuit, belägen mellan Milano och Verona. Peter själv laddar upp hemma med dubbla löpträningspass varje dag och förbereder sig mentalt i de djupa Värmlandsskogarna, inför EM-finalen. Nästa helg avgörs det, med Peter Hedström på startlinjen i Italien.

Anders Ekström