Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Åkerman till topp, seger i Rejmes Svängen!

Med bara ett par år på nacken var det dags för andra stora rallytävlingen för Rönne MK – tävlingen Rejmes Svängen med fyra specialsträckor, årets femte deltävling i Svenska RallyCupen.

Snabbast ut från start var Ljusdals Patrik Åkerman, i en Mitsubishi med Lars Grip i högerstolen, tog han kommandot på inledande långsträckan. 1,7 mil väntade direkt efter en kortare transport.

Även på ss2 var man snabbast.
Skåningen Stoffe Nilsson hade nu 5 sekunder att plocka in efter service.

Kvar stod drygt 18km – den sista kilometern var en välbesökt publiksträcka precis intill start och mål området, tillika gångavstånd från Askersund.

Stoffe tog de avslutande sträcksegrarna. Han plockade in sekunder på Åkerman, men slutar ändå tvåa med 1,3 sekund till vinnaren. För Åkerman blev det utökad ledning i cupen före Skåningen.
Mattias Jirvelius i en Ford Fiesta super2000 kör in som trea i 4wd och följdes av Robert Blomberg.

För B/C-förarna åkte Katrineholms Marcus Gerdåker och co-driver Mathias Johnsson in som vinnare. Bakom följde Magnus Johansson. I cupen är det fortsatt Peter Encrantz som toppar.

Askersundssonen Jonas Johansson snabbast i 2wd.
Det visade sig att ingen skulle kunna stoppa Jonas Johansson från seger i hemmatävlingen. Toyotaföraren med Gustav Holmdahl vid notblocket tog ledning på ss1. Körde där till sig 5 sekunds på Jimmy Olsson. Plockade på nytt sekunder under ss2 och körde till en tredjeplats totalt på ss3. På avslutningen var Mikael Ericsson snabbast och han slutar trea i klassen. Andraplatsen plockar Jimmy Olsson med 18 sekund upp till dagens vinnare, totaltrean Jonas Johansson. För Olsson räckte dock andraplatsen för avancemang i tabellen, leder 2wd inför avslutningen.

Som femma i 2wd kör b-föraren Pontus Lönnström och kartläsare Emil Arvidsson in, de gör ännu en fin topplacering i cupen, var före klasstvåan Emil Karlsson på tre av sträckorna och vinner med 7,1 sekund - tredjeplatsen för Micke Larsson.

Stefan Packalén och Esmeralda Gyllenswärd kör hem c-klassen med halvminuten till Krister Bengtsson och Simon Andersson som mellan sig hade jämn kamp in mot mål.

Molin klar mästare i Appendix K.
Med en 26:e plats totalt för Claes Molin och Håkan Jacobsson i en Porsche 911 säkrade de inte bara segern i Rejmes Svängen, de avgjorde också klassen i cupen redan före finalen. Bo Warmenius var 40-talet sekunder bakom i klassen. För de utan noter var det jämn kamp två Volvoåkare emellan, Gunnar och Olle Asplund tar segern strax före Ove Fellin.

Anton, Pontus och Jan var snabbast i grupp F.
Henrik Johansson inledde tävlingen bäst, var snabbast på första sträckan men bröt senare. Anton Jansson och John Hedlund vann ss2 innan Ingvar Nilsson slog till med snabbaste tiden - på avslutningen var Fredrik Persson den som körde snabbast.
Summerat visade tiderna på 9 sekunders seger i A/B förarnas grupp F / VOC klass där Henrik Enner och Ingvar Nilsson följde.

Pontus Jardstedt och co-driver Oskar Hedén körde med två sträcksegrar på slutet till ledning och seger i c-klassen – lika så i tabellen. 20 sekunder ned till Rikard Engström, Joakim Ewertsson och Anders Lönnström.

I framhjulsdrivna grupp F blev det klar seger för Jan Wigertson ihop med Åsa Wigertson, de var före Roger Ohlsson.

Isaksson snabbast i grupp E.
Av ett 20-tal i Grupp E var det Tobias och Anders Isaksson som laddade värst för seger, Laxåekipaget vann med 20 sekunder till Mattias Engvall. Johan Gustavson var trea och snabbaste b-förare. Sjua i den gemensamma klassen var Jimmy Lind som där med var snabbast av c-förarna.

Kindgren vann Ungdomsrally.

Tätt och jämt också i Ungdomsrally med Lukas och Peo Kindgren - med smal marginal vann de före Rasmus Holm, 3,5 sekund skiljde efter de fyra sträckorna!

Jeremias Ericsson