Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Svenska RallyCupen till Askersund, Rejme Svängen på lördag!

Vid Vätterns norra strand körs Rejmes Svängen hos arrangerande Askersundsklubben Rönne MK. Lite drygt fyra mil special på utslagsgivande vägar ska avverkas för de 140-talet ekipagen. Avslutar gör man med publikvänlig sträcka just i utkanten av Askersund - precis intill start och mål området vid Rejmes Bil.

Ungdomsrally är klassen för de utan körkort. Här gäller det Övningsskylt på bakluckan men inte syns det ute på sträckorna. Lukas Kindgren och Jonatan Johannesson representerar bilar ur de två klasserna som tillåts, de tillhör också ofta toppen i resultatlistorna.

Slaget om totalsegern och fyra drivande hjul i backen kommer med 20 deltagare. Skåningen Stoffe Nilsson har en hektisk säsong med mängder av tävlingar, tillhör täten i klassen inför avslutningen. Med är också Patrik Åkerman som är poängen före Stoffe i tabellen. En bit senare i startfältet kommer B/C klassen där förare som Philip Ahlstrand och Peter Encrantz kan närma sig toppen inför finalen.

Totalt 50-talet bilar för trimmade 2wd.
Bland A-förarna ses åter Jimmy Olsson. Han gör nu nytt försök på segern men väntas bli hårt uppvaktad av Mikael Ericsson, Fredrik Eriksson och hemmaåkaren Jonas Johansson. Alla åker fort i framhjulsdrivna bilar.
B-klassen har förra deltävlingens vinnare, Pontus Lönnström som given favorit. Pontus har verkligen hittat vinnartempot i år, men det är c-förarna i form av Krister Bengtsson och Tjej RM åkande Lina Jonsson som toppar i gemensamma klassen.

Grupp E kommer med 20 bilar i samlad klass. Många fortåkare brukar bjuda på jämna kamper i skogen. Några som väntas hålla till i övre delen av resultatlistan är Hampus Böe, Mattias Engvall och Niclas Fransson. De har redan nu ett bra utgångsläge inför avslutningen i Svenska RallyCupen, det i slutet av oktober.

Appendix K anländer med 9 ekipage, där Gunnar Ståhlgren och Lars Graff inleder i den onotade klassen för de äldsta bilarna. Med modernare bilar och mer hästkrafter ses cupledaren Claes Molin som jagar ny seger, med är också Øistein Solberg i en snygg och välpreparerad Ford Escort MK1.

Grupp F / VOC ansluter med 30-talet bilar, det näst intill jämt fördelade över de båda klasserna – A/B respektive C-förare. Anton Janson och Henrik Johansson, är de som toppar cupen, åker båda snabbt och kommer tillhöra absoluta toppen i A/B klassen även här. Räkna med häftig attack i skogen.

Bland C-förarna ses också där ett gäng som vill uppåt i karriären, bland dem Pontus Jardstedt, André Eriksson och Fredrik Alin. Leder cupen gör Lina Björklund som också tävlar här, men då i Tjej RM klassen.

Grupp F FWD kommer med två bilar, det Roger Ohlsson och Jan Wigertson med Volvo 850.

Följ Svenska RallyCupen:
Officiell hemsida: http://www.svenskarallycupen.se
FaceBook: https://www.facebook.com/SvenskaRallycupen


Jeremias Ericsson