Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Svenske mästaren Kevin Hansen kör Red Bull GRC i Los Angeles

För en vecka sedan kröntes Kevin Hansen (16) till svensk mästare i RallyX Scandinavia SuperCar Lites. Nu packar han väskorna igen för att åka till Los Angeles i USA och göra sin första tävling i den amerikanska rallycrosserien Red Bull Global Rallycross Championship kommande helg [September 20-21].

Kevin Hansen tog sin första SM-titel i RX Lites i finaltävlingen på Solvalla förra lördagen genom att köra i mål som trea, vilket var tillräckligt för att säkra mästerskapet. Han firar framgången med att nu rikta sin uppmärksamhet på de återstående internationella tävlingarna på 2014 år kalender. När möjligheten öppnades för att få köra de två avslutande GRC-tävlingarna i Los Angeles var Kevin inte sen att tacka ja.
- Att få åka ända till LA i USA och det som alldeles nykorad svensk mästare är helt otroligt, säjer Kevin med ett stort leende.
- Där kommer jag bland annat få köra emot Mitchell DeJong, en amerikansk kille som i mångt och mycket liknar mig. Han är också drygt 16 och kommer från samma uppväxtförhållanden i en motorsportfamilj som jag gör. Tävlingen i Los Angeles kommer vara utan press och jakt på mästerskapspoäng eftersom jag bara gör ett enstaka inhopp. Jag kan åka dit och bara njuta av att få köra bil och göra det jag älskar, berättar Peugeot -föraren.
- Det ska bli roligt och riktigt coolt att få representera mina sponsorer Peugeot, Red Bull, SKF och ABR ända borta i Kalifonien.

Trots sin ringa ålder har Hansen hunnit med att skaffa sig en hel del erfarenhet av de Europeiska banorna efter sina år i Junior Rallycrossen. Banan i LA kommer bli en helt ny bekantskap för Kevin och något han ser fram emot.
- Det är första gången jag åker till Los Angeles och GRC-serien, men vad jag har sett på video och bilder så är banorna "over there" ganska smala och har enorma hopp, kommenterar Kevin och tillägger:
- Jag kommer få jobba hårt och verkligen gå in för uppgiften för att på så kort tid lära mig en helt ny bankaraktär. Att banan också ligger precis vid havet lägger ju ytterligare ett lager på upplevelsen. Jag längtar till att få köra där!

Förutom sin SM-guldet i RallyX Scandinavia har Kevin i år även vunnit i RX Lites Cup som är en supportklass till FIA World Rallycross Championship. Även om han har förtroende för att göra bra ifrån i LA , så vet han att det finns mycket att lära.
- Mitt mål är alltid att vinna, men Mitchell och min goda svenska vän och rival Kevin Eriksson är båda mycket duktiga förare och redan vana vid GRC-formatet. Och så finns det ju så klart många fler snabba chaufförer i serien, men jag har trots satt siktet högt. Jag vill komma på prispallen.

Den unge svensken går några hektiska veckor till mötes. Det börjar med GRC-tävlingen i USA och därifrån bär det av tillbaka till Europa och Italien veckan efter för att köra den näst sista deltävlingen i RX Lites Cup. Kevin vet att det är ett krävande schema och att han måste behålla fokus på det viktigaste för att klara det.
- Visst kommer de närmsta veckorna bli de tuffaste på hela året, men jag klagar inte. Det som jag tror kommer bli svårtast är jetlagen eftersom jag inte är så van vid det. Jag ser fram emot utmaningarna och jag ska, som alltid, ge 100% för att det ska gå bra. Säsongen har varit fantastisk hittills och teamet har gjort allt för att vara sitt bästa varje gång. Det här är ändå bara början för mig, säger Kevin förväntansfullt.

Susann Hansen