Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Grundserien klar i Sydsvenska Rallycupen – finalerna nästa!

Sydsvenska Rallycupens grundserie av tävlingar fick en klassisk avslutning i och med TV-Svängen i Hörby. Tävlingen har körts femtio gånger i en obruten svit, något som är ganska svårslaget i rallysverige. Att det var ett jubileum märktes särskilt i samband med prisutdelningen då ett antal tidigare vinnare kallades upp på scenen och blomsterhyllades av dagens konferencier Tommy Svensson.

Den stora frågan denna gång var förstås om Stoffe Nilsson, Hässleholm skulle ta sin femte seger och också om han skulle hålla undan för Emrik Smedberg, Växjö och Ola Schön, Tomelilla och ta hem de 25.000 kr som är första priset i grundseriens prispottslista.
Svaret är liksom 2013 och 2011 att Stoffe tog bilen i mål som segrare även denna gång. För Emrik blev segerraden bruten tack vare klubbkamraten och en av dagens överraskningar Tim Pettersson.

Ola får utnämnas till dagens otursgubbe då han bröt på vägen in till slutmål när bilen slutade ladda. Detta gjorde att både Simon Karlsson, Gullabo och Erik Bergman, Skillingaryd passerade i totallistan. En brytning som innebär 7.000 kronor mindre i prispengar. –”Det har varit stolpe in hela säsongen så jag får väl ta denna motgång med jämnmod och se fram mot finalen” säger Ola

Lite fakta om:
- prispottslistan från grundserien.
Prispengar från 25.000:- till segraren, 20.000:- till tvåan och 15.000:- till trean ner till 1.000:- på fyrtionde plats. Sammanlagt 145.000 kr
- finalen. Körs den 25 oktober i Vetlanda.
Efter tävlingen är det prisutdelning och fest! I finalen samlas alla förarklasser inom samma bilklass och kör mot varandra på lika villkor. Segraren i finalerna vinner 15.000:-, tvåan 10.000:- och trean 5.000:-.

Läs kompletta tabeller och resultat på www.ssrc.se

Mats Bergman