Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Pallplats för Mikael Lindqvist i East Sweden Rally

Mikael Lindqvist från Norrköping tillsammans med kartläsaren Per Andersson från Hässleholm kom på tredje plats i sin klass i East Sweden Rally som var den fjärde deltävlingen i årets Rally-SM.

- Det är med lite blandade känslor, jag är glad över tredjeplatsen men hade vi sluppit de problem som vi hade skulle vi nog stått längre upp på pallen, säger Mikael Lindqvist.

East Sweden Rally startade i fredags med två specialsträckor. Lindqvist förlorade mycket tid på dem då bilen inte gick riktigt som den skulle. Under servicen på fredagen fixades bilen och gick perfekt under hela lördagen. Tyvärr drabbades de av en punktering direkt på lördagens första sträcka och halkade ner i resultatlistan. Lindqvist låg då 21 sekunder efter ledaren. Nu började dock jakten på topplaceringar. Efter att ha varit totalsnabbast på två sträckor och en längre dikeskörning slutade Lindqvist på tredjeplats endast 4,3 sekunder efter segraren.

- Fantastikt rolig tävling med grymma vägar. Vi hade segern inom räckhåll men hade förlorat för mycket i början på tävlingen. Det är dock skönt att veta att vi kan vara så snabba. Det kommer vi behöva vara i finalen för att ha chans på SM-guldet, avslutar Mikael Lindqvist.

Resultat East Sweden Rally otrimmat 4WD:
1. Robin Friberg Ludvika MS 51.52,1
2. Jan-Erik Folkesson SMK Örebro +1,4s
3. Mikael Lindqvist Östgöta BF +4,3s

Rally-SM efter 4 av 5 deltävlingar:
1. Jan-Erik Folkesson 12 12 10 12 Tot: 46
2. Joachim Carlström 7 15 8 9 Tot: 39
3. Mikael Lindqvist 0 9 15 10 Tot: 34
3. Niklas Hägg 15 10 9 0 Tot: 34
(4 av 5 tävlingar räknas)

Urban Andersson