Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Åter en seger i Rally-SM För Mattias Adielsson

Det blev ytterligare en klasseger i Rally-SM för Mattias Adielsson från Göteborg. Under fina förhållanden i skogarna norr om Linköping utklassade Adielsson konkurrenterna och visade vem som är snabbast.

- Det här var riktigt roligt, vi har en sådan otrolig känsla i bilen allt fungerar klockrent. Bilen går fantastiskt bra, noterna stämmer perfekt och med en suverän kartläsare i Bosse Holmstrand så flyter det bara på av sig själv, säger Mattias Adielsson.

East Sweden Rally avgjordes under fredagen och lördagen. På fredagens två specialsträckor startade Adielsson lite passivt men ledde ändå inför lördagens sju sträckor. På lördagens sträckor var det inget snack, Adielsson vann alla lördagssträckor och segrade tillslut med hela 34 sekunder.

- Det här är den bästa tävlingen i Rally-SM. Arrangören gör alltid ett kanonjobb i Linköping. Alltid trevliga och positiva funktionärer vart man än kommer och då höjer man sig själv en del också. Nu laddar vi för finalen av Rally-SM i Uppsala första helgen i oktober. Vi kör helt utan press där och kan bara vinna placeringar i SM-tabellen, avslutar Mattias Adielsson.

Resultat East Sweden Rally otrimmat 2WD:
1. Mattias Adielsson Göteborgs Mf 53.30,7
2. Christoffer Jacobsson Gotlands Mf +34,0s
3. Gustav Thorsell Rasbo MK +45,7s

Ställning i Rally-SM otrimmat 2WD efter 4 av 5 deltävlingar:
1. Gustav Thorsell 24 30 18 20 Tot: 92
2. Martin Jansson 30 16 16 18 Tot: 80
3. Mattias Adielsson 0 12 30 30 Tot: 72
(4 av 5 tävlingar räknas)

Urban Andersson