Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Mikael Lindqvist ska försvara segern i East Sweden Rally otrimmat 4WD

Förra året stod rallyföraren Mikael Lindqvist från Norrköping tillsammans med kartläsaren Per Andersson från Hässleholm överst på prispallen i sin klass. Den segern la grunden till fjolårets silvermedalj i Rally-SM och i år är siktet inställt lika högt.

- Vi har en fantastisk känsla efter Snapphanerallyt, segern där var en riktigt skön framgång. Nu laddar vi för seger den här helgen också, säger Mikael Lindqvist.

East Sweden Rally med start och mål i Linköping, har nio specialsträckor som tillsammans mäter 8,5 mil. Fredagens etapp är kort med bara två specialsträckor och då körs även publiksträckan vid Saab Arena. Under lördagen går banan norr om Linköping och det är sju sträckor. Det är i stort sätt en helt ny bana jämfört med förra året. Lotorp, Finspång och Tjällmo i norra Östergötland är orter som skall passeras under lördagen.

- Jag har kört rally ganska länge, mest i Östergötland och nu ska vi få åka på några sträckor som jag tidigare aldrig kört. Det är riktigt kul. Fördelen med att tävla på hemmaplan blir inte lika stor nu, sedan höjer man sig alltid ett snäpp på hemmaplan när man vet att det är många i publiken som man känner. Vi ska försöka göra som i Snapphanerallyt och skaffa oss ett litet försprång efter fredagens sträckor, avslutar Mikael Lindqvist.

Tidsplan fredag 5 september:
17.30 Första bil startar tävlingen
Under kvällen ska 2 specialsträckor köras
20.00 Första bil till nattuppehåll


Tidsplan lördag 6 september:
07.30 Första bil startar etapp 2
Under dagen skall 7 specialsträckor köras
12.40 Första bil till lunchservice vid Saab Arena
17.10 Första bil över målrampen vid Saab Arena

Rally SM Start och målplats Saab Arena Linköping
Antal startande i tävlingen: 77 st
Antal startande i Otrimmat 4 WD: 9 st
Antal Specialsträckor: 9 st (2st fredag 7 st lördag)

Följ oss på vår hemsida www.lindqvistmotorsport.se

Pressansvarig Urban Andersson