Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Mattias Adielsson vill upprepa segern i Rally-SM

Den näst sista deltävlingen av årets Rally-SM kommer i helgen att avgöras i och runt Linköping. Mattias Adielsson från Göteborg vann sin klass i den förra deltävlingen och har inga tankar på ett sämre resultat denna helg.

- Vi vann ganska klart i Hässleholm och jag har inga planer på någon annan placering än den första. Linköping är en av de tävlingar som jag tycker bäst om. Vi säkrade ju guldet här förra året så känslan är den rätta, säger Mattias Adielsson.

East Sweden Rally körs för fjärde året i rad. Start och mål är beläget i centrala Linköping vid Saab Arena. Banan sträcker sig i år norr om staden och det är en hel del nya sträckor med. Det är nio specialsträckor som tillsammans mäter 8,5 mil. En kort deltävling i Rally-SM där det inte finns utrymme för några misstag. Tävlingen börjar som vanligt på fredagen med den populära publiksträckan vid Saab Arena. Den brukar alltid dra mycket publik och vara spektakulär.

- Vi har tittat över bilen efter Hässleholm och allt känns bra med den. Jag är själv riktigt laddad och sugen på att få köra tävling igen. Känslan i bilen var helt suverän i Hässleholm, nu gäller det att hitta samma känsla i Linköping. Jag tror inte det blir riktigt lika snabba vägar som i Hässleholm, men vi klarar av alla typer av vägar. Reken kommer att vara viktig så vi kan få till lika bra noter som förra gången. Vi måste nog verkligen åka på max då konkurenterna inte kommer spara på krutet, men jag har bestämt mig för att vinna, avslutar Mattias Adielsson.

Tidsplan fredag 5 september:
17.30 Första bil startar tävlingen
Under kvällen ska 2 specialsträckor köras
20.00 Första bil till nattuppehåll

Tidsplan lördag 6 september:
07.30 Första bil startar etapp 2
Under dagen skall 7 specialsträckor köras
12.40 Första bil till lunchservice vid Saab Arena
17.10 Första bil över målrampen vid Saab Arena

Följ oss:
Web: www.adielssonmotorsport.com
Facebook: http://www.facebook.com/Adielssonmotorsport
Twitter: @mattiasadiels
Instagram: @adielssonmotorsport

Pressansvarig: Urban Andersson