Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Team Peugeot-Hansen ser fram emot hemmatävling i World RX i Frankrike

Den åttonde deltävlingen i FIA World Rallycross Championship nu till helgen är extra speciell för Team Peugeot-Hansen eftersom de ska "hem" till Peugeot; Frankrike. Tävlingen går i den lilla byn Loheac i Bretagne, hjärtat i fransk rallycross, och kan i mångt liknas vid den svenska motsvarigheten, Höljes i norra Värmland.

Loheac är en av de mest prestigefyllda tävlingarna i hela VM-serien och förra året kom över 70.000 åskådare för att se när världseliten i rallycross gjorde upp om den åtråvärda segern.

Team Peugeot-Hansen kommer till hemmabanan stärkta av två pallplatser i rad, Belgien där Timmy Hansen var tvåa och i Kanada där Timur Timerzyanov blev trea. Teamet hoppas att det är en god trend och att de kan fortsätta prestera bra även om Loheac har en helt annan bankaraktär än de tidigare arenorna

Timur Timerzyanov: "Att köra en fransk bil i Frankrike är speciellt."

Ryske föraren Timur Timerzyanov tog tredjeplatsen i förra tävlingen i Trois-Rivieres, Kanada, vilket var första gången Rallycross-VM tog sig över Atlanten. Pallplatsen var den dubble Europamästarens bästa placering hittills i år och nu har han skärpan inställd på VM-seger i Loheac.
- Den franska deltävlingen är en häftig tävling för alla förare och så klart innebär den något alldeles extra för oss i ett franska bilmärke såsom Peugeot. Att köra en fransk bil i Frankrike är speciellt, säger Timerzyanov förväntansfullt.

- Jag ska försöka gottgöra för att jag inte har fått till de resultat jag hoppats på tidigare i år. Banan är mycket bra, men också ganska annorlunda mot de andra banorna vi har kört på - mycket smidig utan vare sig några stora hopp eller riktiga gruspartier. Jag tror vi kommer få jobba hårt för att hitta väl fungerande inställningar som passar denna typen av racingaktig bana. Vi är redo att fightas om första platsen. Det är det jag vill.

Timmy Hansen: "Om det finns någon bana jag helst vill göra ett bra resultat så är det här i Loheac."

Förre formelbilsåkaren Timmy Hansen missade med minsta möjliga marginal att ta sig till final ihop med teamkollegan Timerzyanov på förra VM-tävlingen i Kanada. Den unge svensken hoppas på att Loheac-banan ska passa hans mjuka följsamma körstil och att det kan ge en topplacering i helgen.

- Loheac är den största tävlingen både för mig och hela Team Peugeot-Hansen, säger Timmy Hansen med den fantastiska publiktillströmningen förra året på näthinnan.
- De franska supportrarna är otroliga! Om det finns någon bana jag helst vill göra ett bra resultat på så är det här i Loheac. Om du hade frågat mig innan den här säsongen började vilken bana jag skulle kunna prestera bäst på så hade jag svarat just Loheac. Jag känner mig lugn och förväntansfull, samtidigt som jag vet att teamet hela tiden förbättrar bilen. Banan borde passa mitt sätt att köra tävlingsbil så jag hoppas att det kommer att bli en riktigt bra helg.

Kenneth Hansen: "Jag tror vi snabbt kan få 208 WRX:en att gå fort i Loheac."

Teamchef Kenneth Hansen, som själv är en framgångsrik rallycrossförare i just Loheac, tror sig ha en bra bild av vad som krävs av bilen på den beryktade franska VM-banan. Den för året nya Peugeot 208 WRX har visat sig snabb på alla deltävlingar hittills i år. Med två pallplatser i ryggen från de föregående två deltävlingarna, så tror Kenneth Hansen att de ska kunna vara med långt fram redan från start.

- Vi har varit i Loheac med teamet många gånger under årens lopp och vi har haft farten med oss varje gång, berättar Kenneth Hansen

- Jag tror att vi snabbt kan få 208 WRX:n att gå fort i Loheac. Vi kommer med några mindre förbättringar här och var på bilen för att bli mer effektiva. Teamet lär sig något nytt om bilen för varje tävling för att få ut det bästa och godaste av den. Vi har en del intressanta planer för Loheac och med en stabil grundinställning för bilen så tror jag vi kan få ihop något bra i Loheac.

Den åttonde deltävlingen i FIA World Rallycross Championship i franska Loheac kommer att TV-sändas i över 120 länder, av dessa så kan tävlingen ses LIVE på söndag eftermiddag på ViaSat Sport i Sverige, L’Equipe 21 i Frankrike och på British Eurosport i England.

Tävlingens tidsschema - : (Lokal tid CET) Lördag 6 september.
11.00 Fri träning
13:30 Heat 1 och Heat 2 direkt efter

Söndag 7 september
08:00 Warm Up
09:15 Heat 3 och Heat 4 direkt efter
15:00 Semi Finals och Final


Susan Hansen