Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Kevin Hansen hoppas på fin avslutning av en fantastisk SM-säsong

Unge rallycrosstjärnan Kevin Hansen (16) beger sig till SM-finalen i RallyX Scandinavian Championship på Solvalla i helgen och hoppas kunna fightas om SM-guldet i SuperCar Lites klassen. Kevin har lett serien sedan den andra deltävlingen och utökade dessutom ledningen i tabellen till nio poäng genom den senaste segern på Ring Knutstorp för drygt en vecka sedan.

Peugeot Red Bull Hansen Junior Teamet har jobbat hårt för att få alla detaljerna på Peugeot 208 Lites-bilen att funka perfekt så att Hansen kan vara med och kämpa om både segern och totalsegern. Trots att Kevin bara är 16 år kör han i en seniorklass och hoppas att han ska kunna vinna mästerskapet redan vid första försöket. Även om Kevin inte vill något hellre än att vinna tävlingen så säger han att han först och främst kommer hålla koll på mästerskapspoängen och hårdaste konkurrenten Kevin Eriksson.

- Även om jag redan har säkrat SM-silvret så vill jag helst vinna mästerskapet och som alltid kör jag för att försöka vinna tävlingen också, kommenterar Kevin den stundande utmaningen på Solvalla.
- Min chefmekaniker på Lites-bilen, Rasmus Carlsson, har sett till att allt är tipp-topp inför finalen. Det var inga skador efter förra tävlingen, men han har ändå gått igenom bilen för att vara på den säkra sidan.

- Att åka till SM-finalen med en niopoängsledning var inget jag kunde drömma om i början av säsongen, säger Red Bull atleten Hansen.
- Vårt mål var att försöka ta nån pallplats, men hittills har vi inte varit sämre än tvåa på varken SM eller EM. Jag är så tacksam och glad över att mina sponsorer och mitt team har gett mig den här möjligheten i år. Det är svårt att finna ord som ger känslan rättvisa, ler Kevin med hela ansiktet och är stolt och nöjd med att befinna sig i den här positionen redan i sin första säsong.

SM-finalen i RallyX kolliderar med den franska VM-tävlingen som också körs nu till helgen. Pappa Kenneth Hansen och mamma Susann måste vara med sitt Team Peugeot-Hansen på FIA World Rallycross Championship i Loheac. Även om det är första gången Kevin inte har någon från familjen med sig på tävling så är han fast besluten att inte låta det påverka tävlingen på Solvalla.
- Jag kommer sakna dem massor så klart. Det kommer kännas lite konstigt för vi är alltid tillsammans. Men jag är glad över att min andra familj, mitt team, är med mig. Och så mormor och morfar så klart som sköter den viktiga markservicen. Jag älskar alla i mitt team och med dem är jag också trygg. Sen så har jag ett stort sponsorgäng från AB Reservdelar som kommer och hejar på mig på Solvalla. Att få kämpa om SM-titeln tillsammans med dem redan första året är fantastiskt och möjligheten att vinna mästerskapet med dem på plats skulle vara en härlig belöning för att de tror på mig och stöttar mig.

SM-finalen på Solvalla börjar på fredag eftermiddag den 5 september med tidsträning och heat ett och två. Heat tre, semi-finaler och final körs på lördag eftermiddag den 6 september.

RallyX Scandinavia Supercar Lites Championship:
1 - Kevin Hansen, 82 Poäng
2 - Kevin Eriksson, 73 p.
3 - Richard Goransson 52 p.
4 - Patrik Flodin 49 p.
5 - Linus Leise, 46 p.
6 - Tobias Brink, 28 p.

Håll er ajour med vad som händer runt Kevin via:
www.KevinHansen.se - @kevinhansenjr på Instagram och Twitter och på Facebook.

Susann Hansen