Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Västrallyt gav nya vinnare i Svenska RallyCupen!

Även om Joakim Rydholm öppnade bäst i den fjärde deltävlingen för Svenska RallyCupen – Västrallyt så tog Mats Adielsson och Peter Kurten över ledningen på sträcka tre. För att säkra ledningen togs ytterligare två sträcksegrar under resterande sträckor vilket borgade för seger, den första i cupen, men bara 3,7 sekund skiljde till Rydholm. Patrik Åkerman kom in i tempot allt mer under dagen, slutar trea med knappt 20 sekunder till seger – Åkerman seglar samtidigt upp som ledare i cupen! I B/C klassen var Magnus Johansson vinnare före Philip Ahlstrand.

Zachrisson – ny vinnare i cupen.
Jimmy Olsson tippades av många som vinnare, lika så Mikael Eriksson som tävlade på ”hemmavägar” - för Mikael slutade det med bortslaget hjul och för Jimmy gick dagen bra till en början. Ledning inför avslutningen – trots 11 tappade sekunder väntades Jimmy ta segerpokal – men en felkörning på sträckan kostade mer än körtid, vid slutmålet gavs fem minuters straff och bottennotering var ett faktum – totalt 11 ekipage drabbades av samma öde. Peter Zachrisson och Christina Cebers tog segerpokalen, den sporadiskt tävlande Värmlänningen vann före Kristian Johansson. Tredjeplatsen tog Max Svensson som genom den kliver upp som ledare i cupen.

Lönnström överraskade alla!
Med flest sträcksegrar i klassen för b-förare var det Nora MK´s Pontus Lönnström som styrde mot seger, ihop med co-driver Mikael Lönnström tar de en sjundeplats totalt och tredje snabbaste 2wd åkare i tävlingen.
- Det var det fränaste rallyt jag har kört, vilka vägar, sjukt roliga helt enkelt! Placeringen kan jag inte annat än vara nöjd över, det är de bästa resultatet hittills, summerar Pontus tävlingen. Där bakom var det Niklas Blomkvist, en andraplats och 26 sekund bakom. För c-förarna blev det Norsk seger, Kim Johansen i en Ford Escort MK2 tog med bred marginal hem segerpokalen till grannlandet, närmare minuten före Roger Hallengren.

Appendix K – snabbare än de nya bilarna.
Med en åttondeplats totalt tar Tomas Norqvist målflagg, han såg till att segerpokalen hamnade hos arrangörsklubben. I en Volvo 240 körde Tomas snabbast, var minuten före Claes Molin i en Porsche 911 och ännu en halvminut till Bosse Sundin. I den äldre och onotade klassen var det Roy Kall i en Volvo PV som vann före Anders Forsberg med en Saab 96.

Förhandsfavorit höll för trycker.
De båda B-förarna i grupp F och VOC, Anton Janson och Henrik Johansson var de som på förhand nämndes för toppen av klassen - den som startade bäst var Christoffer Gunnarsson med seger på ss1. Henrik gick förbi på andrasträckan, efter den tredje var det Anton i topp. Ihop med John Hedlund släppte de aldrig greppet, det var hårt in till mål, 0,9 sekund till Henrik.

Många snabba i c-klassen, fem olika sträckvinnare på de sex sträckorna visar på jämn klass, slutligen vinnaren Jesper Simonsson ihop med Tobias Johansson vann två sträckor och klassen vid eftermiddagens målgång. Pontus Jardstedt var största hotet mot mål, de följdes åt på sträckorna och till mål skiljde bara fem sekunder.

I klassen för grupp F och framhjulsdrift tog Jan och Åsa Wigertson segern halvminuten före Roger Ohlsson i grupp F FWD.

Isaksson och Lind bäst i grupp E.
Grupp E var stor - i A/B förarklassen körde Tobias Isaksson till seger, ihop med co-driver Per Hansson var Golfåkarna 26 sekunder före Hampus Böe. Minuten bakom slutar Mattias Engvall som tillsammans med dagens tvåa delar ledning i cupen. Jimmy Lind och Emil Olsson tog segern bland de 20-talet c-förarna, de var 50 sekunder före Joel Lindberg och en tredjeplatsen till Robin Wallberg.

Kindgren i topp av Ungdomsrally.

En resa tvärs över landet, med klubbadress Åtvidaberg blev det en lång resa för Lukas Kindgren i Ungdomsrally, med bara ett par missade sträcksegrar under dagen skrevs segermarginalen tillsammans med Peo Kindgren till 46 sekunder, det före Rasmus Holm.

Följ Svenska RallyCupen:
Officiell hemsida: http://www.svenskarallycupen.se
FaceBook: https://www.facebook.com/SvenskaRallycupen

Jeremias Ericsson