Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Svenska RallyCupen intar Västrallyt – dags för andra halvlek

Svenska RallyCupen besöker Trollhättan under lördagen, närmare 200 bilar möter upp för Västrallyt hos SMK Trollhättan, det är fjärde deltävling i årets cup. Intresset har varit stort, maximalt startfält ska ge sig ut på sju sträckor, många hårda kamper att vänta i jämna klasser!

Mycket talar för Fordseger, Focus WRC som tidigare var en vinnare i VM är nu detsamma i Sverige – namn som Joachim Grahn och Bengt Thorsell är kända. Lägg där till Robert Blomberg som tillhört toppen i tabellen men med tekniska problem senast tappade mark. En bit ned i startfältet kommer också Peter Encrantz som är en av b/c-förarna som jagar nya poäng.

Största klassen och med flera SM åkare på plats är trimmat 2wd – klassen där publikfavoriterna ofta ses, max attack, ylande motorer och breda sladdar – bakhjulsdrift möter framhjulsdrift med bland andra Jimmy Olsson och Mikael Ericsson som två aktörer. Förare som inte ska räknas bort är Kristian Johansson, Jonas Johansson och Kristoffer Karlsson – sistnämnde från arrangörsklubben! VM aktuella bilar hittas i ungdomarna Philip Haag och Johan Carlsson - det Citroen DS3 R3T.

Grupp E har växt till sig med nya bilmodeller som gör klassen intressant, olika bilar men ändå jämna tider, en bra instegsklass - Tobias Isaksson och Hampus Böe får aldrig räknas bort, det samma gäller Per Molin och Niclas Fransson bland c-förarna.

Några som inte är kända för att ”spara på krutet” är b-förarna, de jagar chansen att få bli A-förare och gör det med bravur - här 20-talet friska ekipage med Pontus Lönnström, Emil Karlsson och Peder Johansson som väntade toppåkare - men listan kan göras betydligt längre – en klass att inte missa ute i skogen. Även de 20-talet c-förarna väntas gå hårt ut, Norske Lars Øivind Enerberg har visat snabbhet under sommaren - ett klart hot mot en svensk klasseger.

Allt från liten Saab till udda Triumph i Appendix K´s äldsta klass, där fyra av de 15 bilarna. Claes Molin, Tomas Norqvist och Trollhättans Anders Prick i en vass Ford Escort MK2 kommer bjuda på nostalgi ute på sträckorna, körningen där emot är allt annat än nostalgi vill vi lova.

Närmare 50 bilar för grupp F, VOC och lilla grupp N - Henrik Johansson och Anton Janson är två som tillhör tabelltoppen, de har chans att dryga ut i tabellen men väntas jagas hårt. C-klassen är störst av dem två, Lina Björklund och Fredrik Alin tillhör ofta övre halvan i klassen. Grupp F med framhjulsdrift kommer med två Volvobilar, de rattade av Jan Wigertson och Roger Ohlsson.

De yngsta i tävlingen, Ungdomsåkarna som ska bli framtidens stjärnor kommer med 10 bilar, det ger positivt för framtiden – Värmländskan Emelie Axelsson och Östgöten Lukas Kindgren är fortåkare.

Följ Svenska RallyCupen:
Officiell hemsida: http://www.svenskarallycupen.se
FaceBook: https://www.facebook.com/SvenskaRallycupen


Jeremias Ericsson