Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Jan ”Flash” Nilsson börjar tävla som Peugeot-återförsäljare

En av landets mest meriterade tävlingsförare och en stor profil inom motorsporten, Jan ”Flash” Nilsson, tar tillsammans med Lennart Nodby över Gunnar Andersson Bil AB i Karlstad, en av landets mest framgångsrika Peugeot-återförsäljare. I affären ingår också Peugeot-verkstaden Lundbergs Bilservice AB. Det nya namnet på bilfirman blir Flash Auto.

Två bilproffs tar över efter ett annat i Karlstad. Gunnar Andersson har efter 17 år som exklusiv Peugeot-återförsäljare och närmare 50 år i branschen valt att lämna över det anrika bilföretaget i ny regi.
Jan ”Flash” Nilsson har en lång karriär som professionell racerförare i Sverige och utomlands bakom sig och är en av förgrundsfigurerna i STCC, Swedish Touring Car Championship och har även framgångsrikt drivit det egna stallet Flash Engineering i flera klasser.

Lennart Nodby har ett förflutet på Volvos svenska marknadsbolag och Volvo BIMA och ansvarat för Volvos motorsportsatsningar i Sverige. Det var så de två fick kontakt med varandra och nu alltså bestämt sig för att börja en ny resa tillsammans med Peugeot.

– Peugeot är hett just nu med flera nya modeller som tilltalar både unga och äldre, säger Lennart Nodby, vd för Flash Auto. Det är moderna produkter med mycket känsla och som har låg bränsleförbrukning och attraktiva priser.

För den populäre motorsportveteranen ”Flash” blir Peugeot en ny bekantskap.
– Nu blir det Peugeot för min del och det ska bli spännande att jobba med det nya konceptet, säger Jan Nilsson, som tar rollen som marknadsansvarig i företaget.

Han tror att bilköparna har ett förtroende för honom när de träffar honom i bilhallen.
– Jag hoppas verkligen att jag kommer att få träffa många kunder även om det inte är jag som kommer att sköta bilförsäljningen.

Tävlingsmänniskan ”Flash” menar att erfarenheten från tävlingsvärlden går att ta med sig in i bilbranschen.
– Det handlar om målmedvetenhet, viljan att ständigt förbättra – och att vinna. Sättet man tar hand om kunderna är detsamma som i racingen där vi hanterat tusentals VIP-gäster på tävlingsbanorna. Peugeotkunderna ska bemötas lika professionellt, säger Jan ”Flash” Nilsson.

Gunnar Andersson började jobba som bilsäljare 1966 hos Bernt Arvidsson Bil AB i Karlstad, där han senare blev säljchef. Den egna bilfirman bildades 1992 och från 1997 till dags dato har han förblivit Peugeot trogen. Företaget har tillsammans med Lundbergs Bilservice 17 anställda.
– Det känns tryggt att lämna över all kunskap och personal till två så välmeriterade och etablerade killar som Janne och Lennart, säger Gunnar Andersson.

Flash Auto kommer att fortsätta lyfta Peugeot på marknaden.
– Gunnar Andersson har verkligen etablerat Peugeot på ett föredömligt vis och vi vill fortsätta utveckla bolaget och locka ännu fler kunder, säger vd Lennart Nodby.

Peugeot har en lång och fin tradition i regionen och det finns ett stort bestånd av Peugeotbilar att ta hand om.
– Vi är mycket glada över att ha etablerat ett nytt samarbete med en exklusiv Peugeotåterförsäljare med så stark profilering och bilerfarenhet. Det kommer flytta fram våra positioner på en växande lokalmarknad, säger Peugeot Sveriges chef för åf-utveckling, Christian Törnblom.