Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Kevin Hansen vann på Ring Knutstorp

Red Bull atleten Kevin Hansen (16) tog sin tredje seger hittills denna säsong i den nästsista deltävlingen i RallyX Scandinavia Championship på Ring Knutstorp igår lördag. Med segern utökar Hansen sin mästerskapsledning inför finalen på Solvalla om två veckor.

- Jag är verkligen överlycklig över vinsten eftersom det var en kämpaseger, den satt hårt inne, men vi lyckades till slut, jublar Kevin efter målgång.

- Jag har nu en niopoängsledning över Kevin [Eriksson] som är tvåa i mästerskapet och 30 poäng före trean, vilket betyder att jag inte kan bli sämre än tvåa totalt i år. Det är en fantastisk känsla att känna att andraplatsen är säkrad när vi kommer till finalen, säger Hansen.

Efter en tuff tävling i Kanada tidigare denna månad började även den unge västgötens tävling något skakigt och Hansen tyckte inte att han hade den ultimata farten första tävlingsdagen på fredagen. Över natt gjorde Peugeot Red Bull Hansen Junior Teamet avgörande förändringar på Kevins Peugeot 208 Lites som tillät att Hansen andra dagen kunde tycka på i körningen.

- Vi hade verkligen inte farten på fredagen och det kändes stelt och kantigt. Jag var fyra i heat 1 och 2 och femma totalt efter första dagen, säger Kevin.

Foto: Micke Fransson

- Vi tvingades tänka om helt och valde att gå åt ett annat håll med inställningarna. Visst var det lite riskabelt, men vi var tvungna att prova och det satt perfekt! Jag fick på mig "racehuvudet" på lördagsmorgonen och direkt första varvet ut så kände jag att bilen reagerade som jag ville. Jag satte snabbaste tid i tredje kvalomgången och var tvåa totalt inför finalerna.

Kevin startade i pole position i första semi-finalen och tog en fin seger och en startplats i första ledet i finalen.
- I finalen fick jag till en riktig kanonstart, den bästa på hela året tror jag, berättar sextonåringen.
- Det enda egentliga bekymret i finalen var att fatta rätt beslut om när jag skulle ta jokerspåret. Vi ville inte ta det för tidigt och riskera att hamna bakom någon, så vi väntade ut de andra tills de hade tagit sitt.
Vi tog det på femte av de sex varven och kom ut i klar ledning. Det är en extra härlig känsla att få vinna ett race efter att ha lett från start till mål.

Trots att teamet är mycket nöjda med resultatet finns ingen tid att slappna av och vila eftersom finalen i RallyX går på Solvalla i Stockholm om bara två veckor, 6 september.
- Segern i Knutstorp satt fint och var bra för mig i sammanställningen, men nu måste vi lägga det åt sidan och fokusera på den sista tävlingen. Jag ska köra så mycket jag kan och vågar, men samtidigt hålla ett öga på Kevin [Eriksson, hårdaste titelkonkurrenten] och hur det går för honom, avslutar Kevin och väntar förväntansfullt på nästa tävling.

Knutstorp Ring Supercar Lites: Finalresultat
1 - Kevin Hansen, Hansen Junior Team
2 - Kevin Eriksson, Olsbergs MSE
3 - Richard Goransson, Olsbergs MSE
4 - Patrik Flodin, Brings Racing
5 - Alexander Westlund, Westlunds RallyX
6 - Linus Leise, Set Promotion

RallyX Scandinavia Supercar Lites Championship:
1 - Kevin Hansen, 82 Points
2 - Kevin Eriksson, 73 Points
3 - Richard Goransson 52 Points
4 - Patrik Flodin 49 Points
5 - Linus Leise, 46 Points
6 - Tobias Brink, 28 Points

Alla resultat här: http://www.rallyx.se/resultat/

Håll koll på Kevin och hans tävlingar: www.KevinHansen.se, @kevinhansenjr och Facebook.

Susann Hansen