Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Het fjärdeplats för Sandell på Daytona International Speedway

Inte bara intresset för RedBullGlobal RallyCross är stekhett - förarna i helgens deltävling på Daytona International Speedway grillades av solen, temperaturer på över 40 grader uppmättes i skuggan - värmen i bilarna bli extrem vilket kräver fysik i topptrim för att hålla koncentrationen uppe!

Helgen startade bra för Patrik Sandell, han tillhörde absoluta toppen redan på de första varven runt banan. Allt fortsatte i samma mönster när det var dags för tidskval, semifinal och slutligen den stora finalen dit Patrik kvalificerade sig utan några som helst problem.

Finalen började också den stabilt, men ut på raksträckan efter första sväng bar det iväg, Sverre Isachsen, gav Patrik en tryckare som kastade honom av banan.
- Jag låg bra till, så kommer det en tuff smäll och jag snurrade av banan, hamnade baklänges in i muren och motorn stannade.

Väl igång igen och tillbaka på banan var Patrik sist, tia och den stora jakten började, att sluta sist fanns inte i huvudet på Jämtlänningen. Bil efter bil passerades under de återstående varven, när målflagg föll kör Patrik in som fyra.
- Efter det som hände på första varvet är jag nöjd med en 4:e plats, vi hade siktat högre men blir man rundvänd i finalen får man vara nöjd med det lilla, stolpe ut kan man säga men jag hade något speciellt att kämpa för den här helgen.

På plats i USA fanns nämligen Patrik son Anton som för första gången fick chansen att följa pappas tävlande på nära håll - det gav extra energi i jakten mot fjärdeplatsen.
- Det var en speciell känsla att tävla inför Anton, och han var ett otroligt stöd - bara veta att han står där och hejar på mig. Inom några år kommer han säkert stå vid banan och berätta för mig vad jag kan förbättra skattar Patrik.

Patrik tog in viktiga poäng i mästerskapet och närmar sig konkurrenterna inför den avslutande "höstsäsongen" i serien - nästa stopp sker i Los Angeles om knappt en månad, där väntar dubbla deltävlingar över en helg!


Jakub Nitka, Qnigan.com
Sonen Anton följde pappa Patrik Sandell på närhåll under helgens Rallycross i USA.

Jeremias Ericsson