Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Tammerfors och Pirelli Rally för VOC Mekonomen Rally

Nu är allt klart för Finland, Tammerfors och Pirelli Rally för VOC Mekonomen Rally

Nu är allt på plats för årets stora rallyäventyr, Pirelli Rally i finska Tammerfors. Ett långt tvådagarsrally på vägar som tidigare använts av det mytomspunna finska VM-rallyt.

Rallyt omfattar cirka 60 mil totalt varav hela 15,1 mil är specialsträckor av en klass som bara finns i Finland.

– Jag har fått besked om att de sträckor vi kommer att åka nästan uteslutande har använts tidigare i det mytomspunna finska VM-rallyt, alltså kilometer-efter-kilometer av ren rallypornografi om uttrycket tillåts, berättar klassansvarig Roger Fransson stolt.

Rallyt räknas som två deltävlingar i SverigeSerien, ett sprintrally i mörker på fredag kväll och resten av sträckorna som en riktigt långt rally på lördag. Båda tävlingsdagarna belönas med fulla SverigeSerie poäng enligt klassens normala modell.

– I fjol hade vi återupplivat en gammal modell med olika poäng på de båda dagarna, det var mindre lyckat. Eftersom att vi stryker de tävlingar som gett minst poäng i våra personliga serier vid säsongens slut så blev fredagskvällen som då gav halva poäng till en ”stryktävling” för de allra flesta. Det är förstås inte bra. Goda prestationer ska belönas, och att köra en svår finländsk sträcka i mörker är en prestation. Därför gör vi om och gör rätt i år.

Lördagens sträckor utgör också deltävling i VOC klassen Europaserie, Nordic West Euro Cup.

– Precis som i fjol så kommer det här att blir ett rallyäventyr i absolut världsklass! Så äger du en VOC Mekonomen rallybil och vill göra något utöver det vanliga, vänta inte för länge med din anmälan. Detaljer hittar du på klassens hemsida www.vocmekonomenrally.com

Roger Fransson