Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Silverratten tog slut efter SS1 för Patrik och Magda

Redan efter 400 m på SS 1 var äventyret över för Patrik och Magda. Noten löd ”höger 5 minus medellång – vänster 2 minus”.

I det hala underlaget var det svårt att få hejd på Volvon i högern och med lite för hög ingångsfart i vänstern blev de fast i ytterdiket och stannade mot ett träd. Inga dramatiska skador på bilen men styrningen blev lite konstig varför Patrik förnuftigt nog bröt tävlingen för att inte hamna i större svårigheter. Motorhuv, vänster framskärm och stötfångare var de uppenbara skadorna, eventuella inre skador (på bilen) dyker kanske upp när Patrik skruvar isär Volvon. Men till Linköping 5-6 september är vi fit for fight igen. Senaste skogsäventyret var 2007 med Fiestan så låt oss hoppas på 7 år till nästa skogsvisit.

Magdas pappa Björn gjorde en helt godkänd come-back i sin beprövade 240 efter 5 år i ide. Efterhand som rattrosten försvann blev tiderna bättre, en problemfri resa och ett stort leende över hela ansiktet.

Jeppe och Stoffe tog en övertygande totalseger även om de släppte av lite på sista sträckan. Segermarginalen blev 19,0 sekunder till Växjös Ante Jonasson i ett av hans sparsamma framträdanden i år. Åke Jakobsson bröt redan på SS 1 av okänd anledning.

Älmhults Magnus Johansson, Lessebos Mattis Olsson och Ryds David Bellborg hade en sekundstrid in på mållinjen. Magnus tog 2,6 sekunder på Mattis på sista sträckan och skrev segermarginalen till 1,3 sekunder. Bellborg blev god trea före Pierre Fransson trots problem med greppet i bakvagnen. Stort GRATTIS till Magnus.

Med tre veckor till SM-tävlingen i Linköping har Patrik alla möjligheter att komma laddad med Volvon i toppskick.

Anders Wiktorsson