© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Stoffe Nilsson kopplar greppet om SSRC

Nu på lördag kommer Sydsvenska Rallycupen SSRC till Älmhult och den sjunde av tio deltävlingar. Efter Kullingstrofén som gav dubbla poäng trodde många på stora omkastningar i ställningen i de olika klasserna men det visar sig att det flesta toppförarna gjorde bra ifrån sig och därför är ställningen i princip densamma.

Att notera i poänglistan efter Kullings är att poäng bara utdelats till de som följt regelverket och haft reklamen för cupens sponsorer på bilen.

Några överraskade dock och största hoppet, från åttonde till fjärde plats i den totala klasslistan, gjorde Anton Claesson, Grimslöv, i B 2WD. I samma klass tog Emrik Smedberg, Växjö, tillbaka initiativet efter några sämre placeringar och gick genom en väldigt bra sista sträcka fram till seger.

I A 2WD tog Pierre Fransson, Vimmerby en av karriärens största och mest välförtjänta segrar och det förde honom upp på en andra plats sammanlagt i klassen och från sjuttonde till tionde plats i prispottslistan.

I Grupp E Elit behåller Erik Bergman, Skillingaryd sin sammanlagda klassledning och sin femte plats i prispottslistan trots en två minuters påhälsning i en stenmur efter 1,5 km på första sträckan men Stefan Ottosson tog 150 viktiga poäng och även Linus Svensson gjorde en av sina bästa tävlingar och avancerade från sjätte till tredje plats i klasslistan.

I klass C VOC/GrpF kör Simon Karlsson Gullabo mycket jämnt och säkert och tar fullpoängarna när Tim Liljegren, Karlskrona missar. Detta gör att Simon nu leder klasslistan och går upp till sjätte plats i prispottslistan.

Sist men inte minst utan störst är förstås Stoffe Nilsson totalseger. Han leder fortsatt SSRC men nu också Svenska Rallycupen och även om han väljer bort att köra SM så är han med stor säkerhet en av de tre främsta i klassen i landet. I hans klass 4WD fick övriga toppförare problem och där har nu, tack vare jämn och stabil körning, Urban Stacke, Skillingaryd gått från femte till andra plats

I övriga klasser är förändringarna i toppen inte så stora. Kom ihåg när ni läser poänglistan att sämsta resultat skall räknas bort, det vill säga nio av tio tävlingar räknas. I rapporten efter Älmhult då bara två tävlingar återstår skall vi börja snegla fram mot finalen och se vilka som är kvalificerade i de olika klasserna. Finalen kommer att köras i Vetlanda med en tuff och utslagsgivande bana, det ryktas om mer än 50 km SS.

Efter Älmhult återstår Vimmerby den 30 augusti och Hörby den 13 september innan finalen den 25 oktober.