Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Kevin Hansens tuffa tävling i Kanada

Unge rallycrossföraren Kevin Hansen (16) hade en tuff tävling i Intercontinental RX Lites Cup i Trois-Rivieres, Kanada.

Kevin Hansen tävling, som var en supportklass till FIA World Rallycross Championship och dess första utom-europeiska tillställning, började riktigt bra. Han var snabbast i öppna fria träningen och satte tider som var konkurrenskraftiga med SuperCar-förarnas. Eftersom all körning bara skedde på fredagen i Kanada, så var Kevins plan at inte hamna i några fighter och tappa tid. En bra körning i första kvalheat och planen såg ut att följas, men i andra heatet när Kevin låg i betryggande ledning tappade han kontrollen över sin bil när den landade i ett hål efter ett av hoppen. Bilen högg tag i hålet och bilen kastades in i muren. En hård smäll som kom att kosta honom resten av tävlingen.

- Allt började bra, på träningen satte jag bästa tid i RX Lites och bilen kändes bättre och bättre. Även om det inte var min egen bil så lyckades vi hitta bra inställningar direkt, säger Kevin. I första heatet blev jag tvåa bakom Kevin Eriksson, så det började bra. I andra heatet tog jag starten, ledde och började åka ifrån, men jag landade snett i en grop och flög hårt in i betongmuren. Det blev en hel del skador på bilen.

Med det omfattande reparationsarbete som krävdes för att laga hans 208 Lites missade han tredje heatet, trots att alla krafter som enades i teamet för att hinna. Drivaxelproblem i fjärde heatet gjorde att Kevin kvalade in långt bak i semi-finalen. I semi-finalen gjorde Kevin en bra start och avancerade ända upp till tredje plats och hade en plats i finalen i sin hand, men tråkigt nog för teamet så skulle Hansens race sluta med att han fick bryta finalen med elfel på motorn.

- Mina mekaniker var verkligen formidabla som lyckades få ut bilen på banan igen och det var nära att vi även skulle ha hunnit till tredje heatet. Sedan i semi-finalen så gav jag allt jag hade och började köra upp mig, men plötsligt började motorn att rycka och till slut stannade den på grund av elfelet och där var min dag över.

Såklart att Kevin inte är nöjd med resultatet, men nu ställer han om och börjar fokusera på nästa tävling som är på Knutstorp Ring den 22 Augusti och nästa deltävling i Scandinavian RallyX Lites mästerskapet, vilket han för närvarande leder.

- Det var ett av mina hårdaste tävlingar någonsin och jag är glad att det inte räknades för något mästerskap, säger Kevin. Förhoppningsvis är vår otur förbrukad nu. Bilen vär så fin i sin nya design och vi kommer att ha uppdateringar på bilen inför nästa race om två veckor, så nu längtar jag redan till att få köra igen.

Intercontinental RX Lites Cup, Canada: Final Results
1. Patrik Sandell
2. Kevin Eriksson
3. Julien Febreau
4. Austin Cindric
5. Oliver Eriksson
6. Garret Grist

Susann Hansen